Skip to main content

Περίπου 3.000 τόνοι ογκωδών θα συλλεχθούν από τον δήμο Θερμαϊκού

Ο δήμος καλεί τους πολίτες κάθε φορά που επιθυμούν να απορρίψουν αντικείμενα να τηλεφωνούν στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού

Στη συλλογή ογκωδών απορριμμάτων προχωρά η νέα διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, με αρωγό την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ).

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας του δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου θα διατεθούν 400.000 ευρώ για τις ανάγκες του δήμου Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «το σύνολο των περιοχών, περιλαμβανομένης και της περιοχής Τσαΐρια, καθαρίζονται. 3000 τόνοι, περίπου, θα συλλεχθούν, θα μεταφερθούν και θα διαχειριστούν από τον ανάδοχο της ΠΚΜ».

«Σε αυτή την προσπάθειά του ο δήμος θέλει αρωγούς τόσο τους κατοίκους, όσο τους παραθεριστές και τους επισκέπτες, οι οποίοι παρακαλούνται να μην προβαίνουν σε ανεξέλεγκτη διάθεση ογκωδών και αδρανών. Η αντιμετώπιση του φαινομένου είναι απλή και αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας», τονίζει η δημοτική αρχή.

Ο δήμος καλεί τους πολίτες κάθε φορά που επιθυμούν να απορρίψουν αντικείμενα όπως στρώματα, έπιπλα, κλπ., ή κλαδέματα, απόβλητα εκσκαφών, μπάζα κλπ, να τηλεφωνούν στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στα τηλέφωνα 2392330321, 2392330351, 2392330347, ώστε να διευκρινιστεί ο χρόνος και ο τόπος απόρριψης και συλλογής.

Σε περίπτωση σύλληψης για παράνομη ρίψη ογκωδών και Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών, Κατασκευών (ΑΕΚΚ), σε εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου, θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

«Η νέα δημοτική αρχή προχωρά σε κάθε ενέργεια με σκοπό τη λύση του ζητήματος μακροπρόθεσμα. Τέτοιες ενέργειες είναι η αδειοδότηση του νέου χώρου εναπόθεσης ογκωδών και ΑΕΚΚ, η κατασκευή τόσο του νέου όσο και του υφιστάμενου αδειοδοτημένου χώρου, όπως προβλέπεται από τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ), η δημιουργία πράσινων σημείων και η εύρεση αναδόχου για τη μεταφορά και τη διαχείριση ογκωδών και ΑΕΚΚ».