Skip to main content

Παίρνουν ξανά μπρος οι ανακαινίσεις στη Θεσσαλονίκη

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων, τον τελευταίο καιρό σημειώθηκε τεράστιο ενδιαφέρον για ανακαινίσεις ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.

Οι τελευταίες εξελίξεις λόγω της πανδημίας, έβαλαν «φρένο» σε πάρα πολλούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την άρση όμως των περιοριστικών μέτρων και της καραντίνας, ο κλάδος της ανακαίνισης συνεχίζει απρόσκοπτα, με τα συνεργεία να παίρνουν «φωτιά» προσπαθώντας να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση για ανακαινίσεις στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η έντονη δραστηριότητα οφείλεται σε πολλούς και διάφορους λόγους:

Μειωμένες οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Καταρχήν οι αγοραπωλησίες ακινήτων πλέον έχουν περιοριστεί λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης που οδήγησε στους ιδιοκτήτες ή στους χρήστες των ακινήτων να επιλέξουν την αναμόρφωση των κατοικιών ή των επαγγελματικών τους χώρων, ως «μονόδρομο» που οδηγεί στην ανανέωση των ακινήτων τους.

Φθοροποιός ο χρόνος για όλα τα ακίνητα

Είναι γεγονός πως με την πάροδο του χρόνου τα ακίνητα εμφανίζουν φθορές που μπορούν να προκαλέσουν πολλαπλά προβλήματα, εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία στους επιμέρους χώρους τους. Καλό είναι να αντιμετωπίζονται εγκαίρως ειδάλλως μπορεί να προκληθούν περαιτέρω βλάβες, αυξάνοντας μελλοντικά το κόστος της αποκατάστασής τους.

Αναβάθμιση αξίας και βελτίωση της καθημερινότητας

Μέσω της μερικής ή της ολικής ανακαίνισης εκσυγχρονίζονται όλες οι υφιστάμενες παροχές των ακινήτων με αποτέλεσμα η αξία τους να αναβαθμίζεται. Οι χώροι αναμορφώνονται, εξαλείφοντας στις επιμέρους καταστροφές με αποτέλεσμα να γίνονται καλαίσθητοι και λειτουργικοί βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των χρηστών τους.

Θεσσαλονίκη: μια παλιά πόλη

Η πόλη ανοικοδομήθηκε έντονα κατά τις δεκαετίες 1970, 1980 και 1990 οπότε η ανακαίνιση στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να αποτελεί μια απαραίτητη μέθοδο αποκατάστασης των ακινήτων. Φθορές όπως η παλαίωση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, η εμφάνιση υγρασίας, η καταστροφή των τοιχίων και των κουφωμάτων, η φθορά των πλακιδίων και των ειδών υγιεινής κ.α. «πρωτοστατούν», προκαλώντας αναρίθμητα προβλήματα σε όλους τους χώρους των σπιτιών. Ακόμη και στα νέα σπίτια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εμφανίζονται φθορές που χρήζουν την άμεση παρέμβαση μιας εταιρείας ανακαίνισης έτσι ώστε να διορθωθούν οι ατέλειες, όπως για παράδειγμα η διενέργεια του ελαιοχρωματισμού.

Ευνοϊκές συνθήκες

Λόγω του περιορισμού εντός του σπιτιού τους προηγούμενους μήνες οι ιδιοκτήτες και οι χρήστες των ακινήτων κατάφεραν να μην ξοδέψουν χρήματα οπότε το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την αναβάθμιση των χώρων τους να παρέμεινε αλώβητο. Σημαντικό ρόλο για την εκτεταμένη διενέργεια ανακατασκευών και συντηρήσεων από εδώ και πέρα παίζει και ο βελτιωμένος καιρός που το καλοκαίρι «απλόχερα» χαρίζει, διευκολύνοντας κατά πολύ τη πραγματοποίηση των εργασιών αναμόρφωσης των χώρων.

Μπορεί η πανδημία να προκάλεσε το «πάγωμα» της μερικής ή ολικής ανακατασκευής των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων, λόγω όμως της ύψιστης αναγκαιότητάς της, οι ανακαινίσεις στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν και πάλι να πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς. Βέβαια, η επιτυχής πραγμάτωσή τους εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό και από την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη!

Η εταιρεία ANAKAINISI MASTER παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στο χώρο της μερικής ή της ολικής ανακαίνισης ακινήτων, καλύπτοντας τις απαιτήσεις και τις ανάγκες όλων των πελατών της, αποτελώντας «χρυσή» εγγύηση για το άριστο αποτέλεσμα.