Skip to main content

Πέταξε για την τετράδα η Σάκκαρη στην Οστράβα, νίκησε 2-0 τη Μαρτίντσοβα

Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο.12 στον κόσμο, επικράτησε με 7-5, 6-3 της 26χρονης Τσέχας σε 96 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα του τουρνουά.

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με 2-0 την Τερέζα Μαρτίντσοβα στην Οστράβα και προκρίθηκε στην τετράδα της διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο.12 στον κόσμο, επικράτησε με 7-5, 6-3 της 26χρονης Τσέχας σε 96 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα του τουρνουά, όπου θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ίγκα Σβιόντεκ και την Έλενα Ριμπάκινα.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε το ματς με break και στη συνέχεια συντήρησε με άνεση το προβάδισμα, όμως στο 5-4 η Μαρτίντσοβα αντέδρασε, πήρε πίσω το break και ισοφάρισε. Ακολούθησε ένα συναρπαστικό γκέιμ, όπου τελικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε, στην τρίτη ευκαιρία της, να «σπάσει» ξανά το σερβίς της αντιπάλου της και τελικά να πάρει το σετ με 7-5.

Η Τσέχα κέρδισε το πρώτο γκέιμ τού δεύτερου σετ, αλλά η Σάκκαρη με ένα σερί 3-0 πήρε προβάδισμα και δεν το έχασε, κλείνοντας μάλιστα το παιχνίδι με ακόμη ένα break (6-3).

Παράλληλα, η τενίστρια έκανε ένα ακόμα βήμα προς την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης και θα καταφέρει να πετύχει την πρώτη της είσοδο αν φτάσει πιο μακριά στο τουρνουά από τις Μπελίντα Μπέντσιτς και Πέτρα Κβίτοβα.

Ακόμα, βέβαια, και αν δεν φτάσει στον στόχο αυτή την εβδομάδα, όλα δείχνουν ότι θα τον πετύχει μέχρι το τέλος της σεζόν, παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση για το λαμπερό WTA Finals.