Skip to main content

Πέθανε η Άννα Βούλγαρη-Απόγονος της χρυσής δυναστείας Bvlgari

Η οικογένεια Βούλγαρη με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας έχει γράψει ιστορία στον χώρο του κοσμήματος με ιδρυτή τον Σωτήριο Βούλγαρη.

Έφυγε από την ζωή πριν από λίγη ώρα σε ηλικία 93 ετών, η Anna Bvlgari, η μοναδική απόγονος που μιλούσε ακόμα Ελληνικά του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήριου Βούλγαρη.

Όπως αναφέρει το Paramythiaonline, η κληρονόμος της αυτοκρατορίας κοσμημάτων ακόμα και στα τελευταία χρόνια της ζωής της, επισκεπτόταν κάθε χρόνο incognito την Παραμυθιά και τα νερά του Ιονίου, ενώ δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει με τα καλύτερα λόγια, την πόλη από την οποία ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.

Η ζωή της ήταν σαν παραμύθι, ενώ εκτός από την επαγγελματική επιτυχία που τους έφερε στην κορυφή του πλανήτη, είχε και δύσκολες στιγμές, όπως η απαγωγή της επί 35 ημέρες.

«Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό», διηγείται η Eλληνίδα επιχειρηματίας.

Η Anna Bvlgari, ήταν μητέρα 3 παιδιών και τον Μάρτιο του 2019, συναντήθηκε με αποστολή του δήμου Παραμυθιάς με σκοπό την ενημέρωση της οικογένειας για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που προσέφερε στην πόλη το Σωτήριος Βούλγαρης,  για το πως μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο, με την Anna να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.