Skip to main content

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Νικήτας Βενιζέλος-Ήταν εγγονός του Ελευθερίου

Ο εγγονός του Ελευθερίου Βενιζέλου και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Βενιζέλος άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών.

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 90 ετών ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Βενιζέλος, εγγονός του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Νικήτας Βενιζέλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1930. Πατέρας του ήταν ο Κυριάκος Βενιζέλος, πρωτότοκος γιος του επί επτά φορές πρωθυπουργού της Ελλάδος.

Ο Νικήτας Βενιζέλος εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών και Χανίων με την ΕΔΗΚ και διετέλεσε αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Στα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό απ’ όπου οργάνωσε κίνημα κατά της δικτατορίας, όπως αναφέρει το vima.gr. Για την αντιστασιακή του δράση του απονεμήθηκε παράσημο από το ελληνικό κράτος, μετά την παοκατάσταση της δημοκρατίας.

Υπήρξε παντρεμένος δύο φορές και πατέρας οκτώ παιδιών.

«Ο Νικήτας Βενιζέλος υπήρξε συνεπής εργάτης του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Στη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε σημαντική αντιστασιακή δράση, ενώ με προσωπικά του έξοδα βοήθησε οικονομικά το πλήρωμα του Αντιτορπιλικού Βέλος το οποίο κατά το Κίνημα του Ναυτικού το 1973 στασίασε και διέφευγε στην Ιταλία. Για τον λόγο αυτόν, του απενεμήθη παράσημο από το ελληνικό κράτος μετά την πτώση της δικτατορίας. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς, εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του», αναγράφεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.