Skip to main content

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Χάρης Χουρμούζης

Ο εκλιπών δημιούργησε με τον Άγγελο Τάτση τη δεκαετία του '80 την επωνυμία Χάρης και Άγγελος που μεσουρανούσε για τις σοφιστικέ γραμμές.

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Χάρης Χουρμούζης που μαζί με τον Άγγελο Τάση, αποτελούσαν ένα σχεδιαστικό δίδυμο στον κόσμο της μόδας, σε ένα κίνημα νέων Ελλήνων σχεδιαστών που αναδύθηκε στη δεκαετία του ’80.

Οι δυο σχεδιαστές με την επωνυμία «Χάρης και Άγγελος» παρουσίαζαν ρούχα βασισμένα σε ένα νέο πνεύμα που άρχισε να επικρατεί, χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά και αναδεικνύοντας γραμμές με αφαίρεση. Ο Οίκος τους μεσουράνησε στη δεκαετία του ’80 και του ’90 για τις σοφιστικέ γραμμές τους και τα πολυτελή υλικά τους.

Οι εικόνες μόδας που παρουσίαζαν ήταν πρωτοπόρες και θεατρικές δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και εναρμονίζονταν με το σύγχρονο πνεύμα της εποχής τους.

Ο Χάρης Χουρμούζης, υπήρξε από τους ανθρώπους που επιχείρησαν να ανανεώσουν και να εξάγουν την ελληνική μόδα σε μια εποχή που οι μεγάλες βιομηχανίες έκαναν την εισβολή τους στο χώρο του έτοιμου αλλά και του πολυτελούς ενδύματος. Αποσύρθηκε από τον χώρο της μόδας στη δύση της δεκαετίας του 1990.