Skip to main content

Πετυχημένη επανεμφάνιση με 100 αθλητές για το διεθνές Φεστιβάλ της Φλώρινας

Το 6ο διεθνές Φεστιβάλ επιτραπέζιας αντισφαίρισης έγινε από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης,

 Η πετυχημένη επιστροφή του διεθνούς Φεστιβάλ επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Φλώρινας άρμοζε στην ιστορία, που έχει φτιάξει ο θεσμός και παράλληλα κατέδειξε το κενό, που δημιούργησε η διετία της πανδημίας.

Το 6ο διεθνές Φεστιβάλ έγινε από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης, το οποίο έχει φιλοξενήσει πολλές και ποικίλες διοργανώσεις στο άθλημα. Το διοργάνωσαν οι Σάρισες Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον δήμο Φλώρινας και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Πήραν μέρος συνολικά 100 αθλητές και αθλήτριες από 6 χώρες, απόλαυσαν παιχνίδια και αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα.

Πέρα φυσικά από την Ελλάδα, έδωσαν φέτος το παρών αθλητές από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Β. Μακεδονία, την Αλβανία και την Ουγγαρία. Από τη χώρα μας καταγράφηκαν συμμετοχές από την Αθήνα, την Έδεσσα, τον Βόλο, την Καστοριά, την Καβάλα, τη Δράμα, την Κοζάνη, τον Πολύγυρο, τη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, τη Βέροια και φυσικά τη Φλώρινα. Στο event βρέθηκε για να στηρίξει τη σημαντική προσπάθεια ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου.

Το υπόλοιπο ρεπορτάζ από το Φεστιβάλ της Φλώρινας, όπως το παρουσίασε στην ενημέρωσή του ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α., έχει τα εξής σημεία:

«Είναι το μοναδικό διεθνές τουρνουά που γίνεται στη χώρα, προσέλκυσε πολλούς φίλους του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θεωρείται ως μία εξαιρετική επανέναρξη μετά από δύο χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας.

Το Φεστιβάλ διήρκησε 3 ημέρες και περιελάμβανε αγώνες του απλού αντρών βετεράνων την Παρασκευή και το Σάββατο 8-9/7/22, διπλό αντρών το Σάββατο και και το όπεν αντρών και γυναικών το Σάββατο και την Κυριακή 9-10/7/22. Στο όπεν δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Το τριήμερο στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας έγιναν συναρπαστικοί αγώνες προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές. Ειδικά ο τελικός στο όπεν αντρών μεταξύ του Τάσου Ρηνιώτη και του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη με την εξέλιξή του και την ποιότητά του ξεχώρισε και έδειξε την μεγάλη ποιότητα των δύο αθλητών από την Αθήνα.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους οι: κ. Σωτήρης Βόσδου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Σοφία Φουδούλη, Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας, κ. Κων/νος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Γεώργιος Λυγούρας, Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και Πρόεδρος ΑΣΕΑ «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας, Σωκράτης Παπασάβογλου, Πρόεδρος Τ.Ε. Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Χρήστος Τασιός, μέλος Δ.Σ. Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Τους ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκαναν.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των αγώνων οι Σάρισες Φλώρινας τίμησαν τη μνήμη του πρώτου τους προπονητή Kire Georgjieski, ο οποίος πρόσφατα απεβίωσε, με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας προς την οικογένειά του.

Οι φιλοξενούμενοι αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τους αγώνες, αλλά και από την Φλώρινα που την γνώρισαν από κοντά με τις περιηγήσεις τους στον ελεύθερό τους χρόνο.

Οι Σάρισες με τις υποδομές και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλους αγώνες και το απέδειξαν για μία ακόμα φορά. Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο και ότι θα έχουμε στην πόλη περισσότερους και ακόμα καλύτερους αθλητές».

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΝΤΡΩΝ

1. Αναστάσιος Ρηνιώτης (Αθήνα)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αθήνα)

3. Σωτήριος Μούσιας (Φλώρινα), Mark Pink (Ουγγαρία)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Δέσποινα Άμπα (Φλώρινα)

2. Χρυσοστομίδου Ειρήνη (Φλώρινα)

3. Αλεξία Μάλο (Φλώρινα), Γεωργία Σπανού (Φλώρινα)

ΑΝΤΡΩΝ 40-49

1. Sasa Smolic (Βόρεια Μακεδονία)

2. Αθανάσιος Πολυμερίδης (Θεσσαλονίκη)

3. Αριστείδης Κομπούρης (Πολύγυρος), Νικόλαος Λιάρος (Αθήνα)

ΑΝΤΡΩΝ 50-59

1. Aleksandar Markovic (Σερβία)

2. Arben Meco (Αλβανία)

3. Mahmutaj Viron (Αλβανία), Miroslav Simic (Βόρεια Μακεδονία)

ΑΝΤΡΩΝ 60+

1. File Matevski (Βόρεια Μακεδονία)

2. Slobotan Grkovski (Βόρεια Μακεδονία)

3. Γιώργος Ερμείδης (Θεσσαλονίκη), Ηλίας Δημητριάδης (Θεσσαλονίκη)