Skip to main content

Πετρόπουλος: Ερωτηματικά προκαλούν οι θέσεις της ΝΔ για την ασφάλιση

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ιδιωτική ασφάλιση δεν προκαλεί απλώς εντύπωση και έκπληξη αλλά γεννά σοβαρά ερωτηματικά, δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προτείνει η κυβέρνηση στον αντίποδα των δηλώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ιδιωτική ασφάλιση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν προκαλεί απλώς εντύπωση και έκπληξη, αλλά δημιουργεί και σοβαρά ερωτηματικά. Πώς εννοεί η Νέα Δημοκρατία να διαχειριστεί τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, όταν ξέρουμε πως με τις εισφορές που καταβάλλονται, καλύπτονται οι συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις ως προς τους συνταξιούχους που ήδη είναι συνταξιούχοι και δημιουργεί και μία βάση βιωσιμότητας για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

«Αν συμβεί αυτό που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία, στην πραγματικότητα απειλεί τα επιτεύγματα που έχουμε σημειώσει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με τα πλεονάσματα που δημιουργούνται και με την καλύτερη έδραση των δικαιωμάτων αυτών για το μέλλον. Διότι, πράγματι, αυτό θα συμβεί, όταν λέει ότι θα είναι ελεύθεροι οι ασφαλισμένοι να διαχειριστούν, όπως θέλουν, τις εισφορές τους με τον τρόπο που θεωρούν προσφορότερο» σχολιάζει ο κ. Πετρόπουλος στο «Πρακτορείο FM 104.9», επισημαίνοντας ότι, «αν τυχόν συνέβαινε η ΝΔ να διοικήσει τα θέματα αυτά στο μέλλον, θα φέρει μία πλήρη και ολοκληρωτική καταστροφή και αλίμονο στους φτωχότερους, αλίμονο στους μεσαίους, αλίμονο σε αυτούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν με δικούς τους πόρους και μέσα στην ιδιωτική ασφάλιση».