Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
x

ΠΕΤΣΑΣ: ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

H συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ωστόσο τα μέσα Ιουλίου φαίνονται να είναι η ημερομηνία ορόσημο για τα προνόμια, τόνισε ο αν. υπουργός.

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων, την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, αλλά και την οικονομία μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Πρέπει να δώσουμε ένα παραπάνω κίνητρο για όσους δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν: Να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει πιο ελεύθερα, να μπορεί να επισκεφτεί έναν εσωτερικό χώρο πιο ελεύθερα, να μπορεί να διασκεδάσει πιο ελεύθερα», τόνισε μιλώντας στο Μega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ωστόσο τα μέσα Ιουλίου φαίνονται να είναι η ημερομηνία ορόσημο.

Ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Πέτσας απάντησε πως δεν είναι γνωστό ακόμα ποιες κατηγορίες θα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, ωστόσο το ζήτημα βρίσκεται υπό συζήτηση. «Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και οι οποίοι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να παρέχουν με ασφάλεια της υπηρεσίες τους. Ποιες θα είναι αυτές οι κατηγορίες είναι υπό συζήτηση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ