Skip to main content

Πέτσας: Δεν υπάρχουν κοινές γεωτρήσεις Ιταλίας - Τουρκίας

Για τουρκική προπαγάνδα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όσον αφορά την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο από τη Ρωσία

Για τα περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην Κύπρο από τη Ρωσία αλλά και για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για κοινές γεωτρήσεις με την Ιταλία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όσον αφορά την αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως πρόκειται για πληροφορίες που προέρχονται από τουρκικά ΜΜΕ ενώ επισήμανε ότι υπάρχει διάψευση από την ρωσική πλευρά, από τη ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο.

«Όσον αφορά την Ιταλία, να δούμε το ζήτημα των εξωτερικών εξελίξεων και των εθνικών συμφερόντων της Ιταλίας υπό το πρίσμα των εσωτερικών εξελίξεων αυτό το διάστημα και είναι θέμα χρόνου να προχωρήσουμε στα ζητήματα που αφορούν τον EastMed. Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Mεσόγειο είναι σαφής η καταδίκη και δεν υπάρχει κανένα θέμα κοινών γεωτρήσεων με την Τουρκία», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, για τις προσωπικές επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ενδεχόμενο η Τουρκία να διακόψει τους διαύλους επικοινωνίας με την ελληνική πλευρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε την επιθετικότητα, αντιλαμβανόμαστε τον εκνευρισμό».

Πρόσθεσε ότι επιδιώκουμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και δεν πιστεύουμε στη διακοπή των συζητήσεων για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

«Προσδοκούμε ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση για αποκλιμάκωση και όχι για κλιμάκωση. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε.