Skip to main content

ΚΑΠ: 51 εκατ. ευρώ στους δήμους για δαπάνες προσωπικού σε θέσεις καθαριότητας σχολείων

Ως πρώτη τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 κατανέμεται στους δήμους ποσό 113,5 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους

Ποσό 113,5 εκατ. ευρώ κατανέμεται στους δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) ως πρώτη τακτική επιχορήγηση του έτους 2022.

Το εν λόγω ποσό αποδίδεται για την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των δήμων και είναι αυξημένο κατά περίπου 6,6%, από το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε πέρυσι.

Την απόφαση υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Με άλλη απόφαση του ιδίου, κατανέμεται - επίσης από τους ΚΑΠ - το ποσό των 51 εκατ. ευρώ στους δήμους, για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού σε θέσεις καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων) για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022.

«Όπως έχουμε προαναγγείλει, το 2022, θα είναι έτος αναμόρφωσης των ΚΑΠ, με σκοπό να υπάρξει μία πιο δίκαιη κατανομή, αλλά και μία σημαντική προσπάθεια αύξησης των πόρων που θα οδηγήσει στη σταδιακή αναστροφή της πορείας συρρίκνωσης των τελευταίων ετών. Στεκόμαστε δίπλα στους δήμους και συνεχίζουμε με σύνεση, μεθοδικότητα και σχέδιο να βοηθάμε - στην πράξη - την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να μπορεί να επιτελεί τον αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.