Skip to main content

Πέτσας: Θα γίνουν τοπικά lockdown αν χρειαστεί αλλά δεν φτάσαμε εκεί

«Τοπικά lockdown έχουν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, έχουμε εμπειρία» απάντησε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Υπάρχει ανησυχία καθώς για πρώτη φορά υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας ενώ παρά τα μέτρα παραμένει ισχυρη η παρουσία του ιού», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην αυξητική πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ο ομ κ. Πέτσας απάντησε ότι «οι ειδικοί σκέφτονται πολλά εναλλακτικά μέτρα που μας προτείνουν. Από την την αρχή δεν έχουμε αποκλείσει τοπικό lockdown για να φέρουμε προς τα κάτω την καμπύλη της υγείας».

«Τοπικά lockdown έχουν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, έχουμε εμπειρία. Αν χρειαστεί αυτό να γίνει, θα γίνει αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμα. Δεν είμαστε εκεί, μακάρι να μην φτάσουμε εκεί, είναι στο χέρι μας. Για να μην φτάσουμε το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι «τα μισά από τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι στην Αττική και τα μισά από αυτά είναι στο κέντρο με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων με μεταναστευτικό και προσφυγικό προφίλ. Με μηνύματα στις γλώσσες τους και με περισσότερους ελέγχους προσπαθύμε να περιορίσουμε το πρόβλημα».