Skip to main content

Pfizer Hellas: Πόνος στο σώμα το πρωί; Ίσως η αλήθεια βρίσκεται #KapouStiMesi

Η νέα εκστρατεία #KapouStiMesi της Pfizer Hellas επικεντρώνεται στα αντιφατικά συμπτώματα της Αγκυλοποιητικής Σπονδυλαρθρίτιδας.

Της Ρούλας Σκουρογιάννη

Μία νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, με κεντρικό μήνυμα: «Η αλήθεια βρίσκεται #KapouStiMesi», παρουσιάζει η Pfizer Hellas, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, στην οποία είναι αφιερωμένη η 8η Μαΐου.

Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα

Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση της σπονδυλικής στήλης, η οποία παρουσιάζει αντιφατικά συμπτώματα, με πόνους στη μέση, στη λεκάνη και στο πίσω μέρος των μηρών. Οι πόνοι βελτιώνονται με την άσκηση και επιδεινώνονται με την ακινησία. Έτσι, οι ασθενείς παραπονιούνται για πρωινή δυσκαμψία, ενώ ο πόνος ή το πιάσιμο βελτιώνονται μέσω της κίνησης, μέχρι το τέλος της ημέρας. Τα συμπτώματα επιστρέφουν στη χαλάρωση, στην ανάπαυση και κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ), μπορεί να προσβάλλει ανθρώπους όλων των ηλικιών, ωστόσο είναι πιο συχνή σε νέους άνδρες μεταξύ 20 και 45 ετών. Στην Ελλάδα, διαγιγνώσκονται με τη νόσο περίπου 24.000 άνθρωποι ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.