Skip to main content

Philoxenia: Στρατηγικοί συνεργάτες ΔΕΘ και Πελλοπόνησος-Συνάντηση με φορείς αυτοδιοίκησης

Τη σχέση πρόεδρος της HELEXPO ΔΕΘ σε συνάντηση με την Περιφέρεια, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, τους δήμους και άλλους φορείς.

Στρατηγικοί συνεργάτες είναι η Πελοπόννησος και η ΔΕΘ HELEXPO μέσα από συμπράξεις τόσο στο εκθεσιακό πεδίο όσο και σε εμπορικό και πολιτιστικό με την Περιφέρεια, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, τους δήμους και άλλους φορείς.

Τη σχέση αυτή επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος της HELEXPO ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, με τους δημάρχους Επιδαύρου, Τάσο Χρόνη, Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου Γορτυνίας, Πάϊκο Αναγνωστόπουλο, και τον σύμβουλο του δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Απασχόλησης, Τουριστικής προβολής του δήμου Επιδαύρου Ιούλιο Λαλιώτη, τον εκπρόσωπο του δήμου Τρίπολης Δήμο Νικόπουλο, και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων δήμου Ερμιονίδας Μιχάλη Τριγκάκη. Στη συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής εφτά δήμων της Πελοποννήσου με ενιαίο περίπτερο της Περιφερειακής Ένωσης Πελοποννήσου, στην 37η Διεθνή ΄Εκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, συμμετείχαν και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ Αλέξης Τσαξιρλής και ο ειδικός συνεργάτης της Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.

Ο πρόεδρος της HELEXPO ΔΕΘ ενημέρωσε για το σχεδιασμό και την στρατηγική της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενός εμβληματικού έργου για τη Θεσσαλονίκη και την τοπική και εθνική οικονομία και ανάπτυξη, το οποίο έχει ευρεία πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

Ο κ. Τζήκας ενημέρωσε για την ανάληψη από την HELEXPO ΔΕΘ, ως ειδικός φορέας με εξαιρετική τεχνογνωσία, της εκπόνησης της μελέτης για το Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο στη Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μνημονίου που υπέγραψε πριν ένα χρόνο η ΔΕΘ με το ΣΔΑΜ - Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κα σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ κάλεσε τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Επιμελητήρια και τους Επιχειρηματίες να συμμετέχουν στη διαβούλευση.

Ακόμη έκανε ιδιαίτερη αναφορά και ζήτησε την συμμετοχή των… δήμων της Ελιάς, στην κλαδική έκθεση της HELEXPO ΔΕΘ, στην DETROP, το Φεβρουάριο 2023 και στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου και ελιάς που θα γίνει στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης ενημέρωσε για την ιδιαίτερα σημαντική Αγροτουριστική Έκθεση του δήμου που διοργανώνεται, με επιτυχία, εδώ και 25 χρόνια το καλοκαίρι στην Επίδαυρο. Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος υπογράμμισε την καλή συνεργασία του δήμου του με την ΄Εκθεση και την PHILOXENIA τονίζοντας ότι πάντοτε εξασφαλίζονται σημαντικές επαφές και συνεργασίες.