Skip to main content

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Το Σάββατο τα καταστήματα θα είναι κλειστά, εκτός από φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, τρόφιμα, φούρνους και βενζινάδικα - Το νέο ωράριο

Στο κόκκινο εντάχθηκαν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και έως τις 15 Φεβρουαρίου η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, κλείνει και πάλι το λιανεμπόριο και πλέον θα λειτουργεί με τη μέθοδο του click away.

Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά:

Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι χθες είχαν ανοίξει με τη μέθοδο του click away και μόνο. Δεν υπάρχει, δηλαδή, η μέθοδος του click in shop.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, καθώς και υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Τόσο το λιανεμπόριο, όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.

Η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.