Skip to main content

Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών σε Καβάλα και Ροδόπη

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα αρμόδια τμήματα των περιοχών

Σε σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη προώθηση μη νόμιμων μεταναστών προχώρησαν χθες αστυνομικοί των διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας για δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τη σύλληψη ενός αλλοδαπού χθες το πρωί στην επαρχιακή οδό Νέα Σάντας – Αρριανών Ροδόπης. Ο ίδιος μετά από άρνηση συμμόρφωσης στη στάση που του ζητήθηκε και ανάπτυξη ταχύητητας, συνελήφθη στο ύψος του Λυκείου Ροδόπης μετά από ακινητοποίηση του οχήματος λόγω μηχανικής βλάβης και απόπειρα τραπής σε φυγή.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρχές διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες ενώ για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την ίδια ημέρα στο τμήμα Ασφαλείας Διδυμοτείχου. Μάλιστα, ο οδηγός – διακινητής δεν είχε άδεια οδήγησης.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη σύλληψη ενός αλλοδαπού χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό από αστυνομικούς του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Συγκεκριμένα, αντίστοιχα με την προηγούμενη περίπτωση ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει έπειτα από ακινητοποίηση του οχήματος όμως συνελήφθη στον οικισμό Παλαιά Καβάλα.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και τα δύο οχήματα, το ένα από τα οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.