Skip to main content

Πιερία: Για κακούργημα οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που απήγαγαν τον γυμνασιάρχη

Οι έντεκα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία

Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σχηματίζεται εις βάρος των 11 ατόμων που αυτοαποκαλούνται ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που απήγαγαν το πρωί της Παρασκευής τον Γυμνασιάρχη του σχολείου του Αιγινίου στην Πιερία.

Τα άτομα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμη: Αδιανόητο: Η «Συνταγματική Αστυνομία» πέρασε χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία!

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε βάρος των 9 ανδρών και των 2 γυναικών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των έντεκα ατόμων που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασε χειροπέδες και «συνέλαβε» τον διευθυντή του Γυμνασίου του Αιγινίου. Μάλιστα, τον... παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με την κατηγορία του... προδότη.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7:30 σήμερα το πρωί την ώρα που έφταναν τα παιδιά στο σχολείο. Όταν ο καθηγητής του Γυμνασίου πήγε να εισέλθει στο κτήριο, πέντε άτομα τον πλησίασαν, τον προπηλάκισαν και αφού τον αποκάλεσαν προδότη τού πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο αυτοκίνητο, παραδίδοντάς τον λίγα λεπτά αργότερα στο ΑΤ της περιοχής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

Συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), γα αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.