Skip to main content

Πιερία: Κρούσματα κορωνοϊού στο Λιτόχωρο - Έκλεισε τάξη δημοτικού σχολείου

Κλειστή από χθες Τρίτη έως τις 30/10 θα είναι η ΣΤ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, καθώς τα κρούσματα στους μαθητές ξεπέρασαν το 50+1%.

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα στο Λιτόχωρο του δήμο Δίου Ολύμπου, με αποτέλεσμα να κλείσει τάξη δημοτικού σχολείου.

Συγκεκριμένα, κλειστή από χθες Τρίτη 26 Οκτωβρίου έως τις 30/10 θα είναι η ΣΤ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, καθώς τα κρούσματα στους μαθητές ξεπέρασαν το 50+1%.

Όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης του Λιτοχώρου Στράτος Κυριακάκης στη Voria.gr, «την προηγούμενη εβδομάδα έγινε και απολύμανση στα σχολεία όλου του δήμου Δίου Ολύμπου λόγω των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα παιδιά που βρέθηκαν θετικά είναι ασυμπτωματικά, τονίζοντας ότι υπάρχει ανησυχία για τον ιό αλλά «ο καθένας έχει πλέον την ευθύνη του».

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό θετικότητας στο Λιτόχωρο από τα χθεσινά rapid test που διενεργήθηκαν ανήλθε στο 20.93%, με εννέα άτομα με διάμεση ηλικία τα 17 να βρίσκονται θετικοί στον ιό.