Skip to main content

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

Η καλύτερη απάντησή μας είναι η επιχείρηση που ξεκίνησε, υποστήριξαν πηγές της τουρκικής προεδρίας - «Η ιστορία θα τον κρίνει ευνοϊκά»

Την επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οποία μεταξύ άλλων τον παροτρύνει να «μην παριστάνει τον σκληρό και να μην γίνεται ανόητος» σχολιάζουν με καυστικό τρόπο πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «η επιστολή που γράφτηκε στις 9 Οκτωβρίου διαβάστηκε από τον Ερντογάν και πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η καλύτερη απάντηση μας είναι η επιχείρηση που ξεκίνησε».

Σημειώνεται ότι στην περιβόητη επιστολή το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύφθηκε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος λέει στον Ερντογάν πως «η ιστορία θα τον κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσει με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο ενώ τον αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα».

«Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας-στην οποία θα προχωρήσω» αν χρειαστεί, επισημαίνεται επίσης στο κείμενο.

Η επιστολή εστάλη στον πρόεδρο της Τουρκίας την ημέρα που ο Ερντογάν διέταξε να εξαπολυθεί η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.