Skip to main content

Καταδικάστηκε ο οδηγός για το τροχαίο-σοκ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε σε 70χρονο, που το 2017 παρέσυρε μπροστά από το δημαρχείο δύο μηχανές με το ΙΧ του, σκοτώνοντας τρία άτομα.

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και δύο μηνών με τρία χρόνια αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 70χρονο με καταγωγή από την Τσεχία, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2017, κάνοντας ελιγμό μπροστά από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρέσυρε δύο μοτοσικλέτες σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας σοβαρά άλλο ένα.

Ο 70χρονος καταδικάστηκε ερήμην για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια. Η ποινή έχει αναστέλλουσα ισχύ με την προϋπόθεση της αφαίρεσης της άδειας οδήγησης του 70χρονου για έναν χρόνο και της εποπτείας από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Το σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου του 2019, όταν ο 70χρονος που είχε έρθει για διακοπές στη χώρα και επρόκειτο να μεταβεί στη Χαλκιδική, κινούνταν στη δεξιά λωρίδα της Βασιλέως Γεωργίου, ώσπου ξαφνικά φέρεται να έστριψε απότομα το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε με τη σύζυγό του, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου παρασύροντας τις δύο μηχανές. Στη μία μηχανή επέβαιναν πατέρας και γιος, 50 και 28 ετών, αλβανικής καταγωγής που πήγαιναν στο φούρνο που εργάζονταν και βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ στην δεύτερη ένα νεαρό ζευγάρι 22 και 18 ετών, με τον 22χρονο να καταλήγει στα τραύματά του και τη 18χρονη να μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

«Ηθική δικαίωση» χαρακτηρίζει την ποινή η οικογένεια του 22χρονου, σύμφωνα με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, Ανδρέα Ταγαράκη, ο οποίος επισημαίνει στη Voria.gr, πως «οι οικείοι του θεωρούν δίκαιη την απόφαση του δικαστηρίου να καταλογιστούν στον 70χρονο ευθύνες για τον άδικο χαμό τριών ανθρώπων».