Skip to main content

Σύζυγος γνωστής αισθητικού ο 58χρονος που συνελήφθη για το ριφιφί

Ο 58χρονος άντρας είναι γνωστός στους κοσμικούς κύκλους, καθώς είναι σύζυγος γνωστής αισθητικού με παρουσία στην τηλεόραση.

Ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ΄εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του 58χρονου συλληφθέντα για το ριφιφί σε θυρίδες σε τράπεζα του Ψυχικού.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή όπου αναμένεται να απολογηθεί όταν λάβει γνώση της δικογραφίας. Οι επίμαχες θυρίδες ανήκαν σε τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οποίων κλάπηκαν μετρητά που συνολικά υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ αλλά και μεγάλης αξίας κοσμήματα και χρυσές λίρες. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε Τακτικό Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Πώς έφτασαν στη σύλληψη του 58χρονου

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος Β.Γ. είναι γνωστός στους κοσμικούς κύκλους, καθώς είναι σύζυγος γνωστής αισθητικού με παρουσία στην τηλεόραση.

Οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψή του μέσα από τα βίντεο των επισκέψεων στην τράπεζα, ενώ σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε DNA.

Κατά πληροφορίες, ο 58χρονος δεν έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στη διάρρηξη, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έχει βρεθεί DNA του σε ένα από τα κουτιά των θυρίδων. Ο ίδιος διατηρούσε στη συγκεκριμένη τράπεζα θυρίδα, όμοια με αυτές που είχαν ανοιχθεί. Μάλιστα, η διάρρηξη φαίνεται να έχει γίνει με το ίδιο εργαλείο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν ανοίχθηκαν όλες την ίδια ημέρα ή σε διαφορετικό χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη σήμερα, Τετάρτη 24 Μαρτίου 2020, σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 58χρονος ημεδαπός για τη διάπραξη 4 διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών και ανάλυσης των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας προχώρησαν στη συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 58χρονου.

Ειδικότερα, σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε βιολογικό υλικό (D.N.A.) του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας, που επέτρεψε την ταυτοποίησή του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
κινητό τηλέφωνο,
2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και
680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για άλλα αδικήματα, όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».