Skip to main content

Ποιος είναι φαβορί για τη θέση του προέδρου στον ΟΛΘ

Παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ο Σωτήρης Θεοφάνης - Ποιος είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου

Σε νέα διοικητική εποχή περνάει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση της κοινοπραξίας να προχωρήσει, κατά την ερχόμενη τακτική γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου, στην αντικατάσταση του Σωτήρη Θεοφάνη από τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΘ ΑΕ.

Ο κ. Θεοφάνης πάντως θα παραμείνει στο ΔΣ του ΟΛΘ κάτι που δείχνει από την πλευρά των μετόχων την αναγνώριση της προσφοράς του κ. Θεοφάνη σε αυτά τα δύο και πλέον χρόνια που το λιμάνι βρέθηκε για πρώτη φορά υπό τον έλεγχο ιδιωτικού μάνατζμεντ. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο ρόλος του ήταν καταλυτικός για τη συγκρότηση της γαλλογερμανικής κοινοπραξίας με τον όμιλο Σαββίδη που τελικά κέρδισε τον διαγωνισμό για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΛΘ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) αναλαμβάνει ο Ιταλός Φράνκο Κούπολο, τεχνοκράτης με εμπειρία άνω των 20 ετών στη λιμενική βιομηχανία. Για τη θέση του προέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, επικρατέστερος είναι είναι ένας επίσης τεχνοκράτης, ο Αθανάσιος Λιάγκος, ο οποίος είναι μέλος στο Διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ και επικεφαλής της ομάδας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση των λιμανιών και των μαρίνων.

Ο κ. Λιάγκος έχει διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και μέλος Δ.Σ σε εταιρείες των Ομίλων τους. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου εξωτερικού ΜΒΑ (Master in Business Administration) στα Χρηματοοικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων.