Skip to main content

Ποιος είναι ο Σερραίος ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες (φωτο)

Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες λειτουργούσε στο χωριό Αγία Βαρβάρα της Ημαθίας - Η υπόθεση ναρκωτικών και η καθαίρεση

Τον τρόμο έσπειρε ιερέας που ανήκε στο δυναμικό της Μητρόπολης Βέροιας και επιτέθηκε με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών (δείτε ΕΔΩ) που επικύρωναν την καθαίρεσή του από τον κλήρο έπειτα από την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών (κοκαΐνης), τα οποία βρέθηκε να έχει στην κατοχή το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 36χρονος ιερέας είχε χειροτονηθεί στη Λιβύη από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και λειτουργούσε στο χωριό Αγία Βαρβάρα, πλησίον της Βέροιας. Παλαιότερα είχε περάσει από αρκετές μητροπόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και της Μεσσηνίας.

Ο ίδιος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ότι υπέπεσε σε πολλά παραπτώματα, κυρίως χρήσης ναρκωτικών. Τελευταίο και πιο τρανταχτό, ήταν η υπόθεση και κατοχής ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, υπόθεση για την οποία συνελήφθη πριν από δύο χρόνια. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο ιερομόναχος είχε καθαιρεθεί σε 1ο βαθμό και σήμερα το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του. Στη συνέχεια συνέβη η ειδεχθής επίθεση, καθώς αποφασίστηκε η οριστική καθαίρεσή του.



Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάγεται από χωριό Φλάμπουρο των Σερρών, εκεί όπου κατοικούσε και τα τελευταία χρόνια μετά την καθαίρεση. Παράλληλα άνθρωποι πλησίον του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων δηλώνουν συγκλονισμένοι από την επίθεση.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φλάμπουρου του δήμου Βισαλτίας Aβραάμ Τσινάρης μιλώντας στη Voria.gr χαρακτήρισε τον 36χρονο ιερέα ως «πολύ ήρεμο, ανοιχτόκαρδο, πανέξυπνο και ήσυχο άνθρωπο, καθώς δεν είχε δώσει δικαιώματα». Ο κ. Τσινάρης συνέχισε λέγοντας ότι «τον γνώρισα εδώ στο χωριό όπου κατοικούσε με τη μητέρα του, χρυσοί άνθρωποι και οι δύο. Η μητέρα του είναι πολύ στεναχωρημένη».

Πώς έγινε η επίθεση

Όπως φαίνεται, ο ιερέας είχε πάει προετοιμασμένος στο Συνοδικό Δικαστήριο καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού, το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Κατά τη διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στον ΣΚΑΪ, ο συγκεκριμένος ιερέας, αφού μίλησε με έντονο τρόπο και απειλές προς τους ιεράρχες, επιτέθηκε με το υγρό σε όλους όσους κάθονταν στην έδρα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, άκουσε τις φωνές ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη και έπεσε πάνω του, ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.

Ο 36χρονος δράστης συνελήφθη άμεσα κάθως τυχαία από το συγκεκριμένο μέρος περνούσε μια περιπολία και έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Οι Μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος, Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσάνδρας Νικόδημος, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Γουμενίσσης Δημήτριος και Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας ήταν τα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση. Σοβαρά εγκαύματα φέρει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, κ. Κύριλλος. Σοβαρά τραυματισμένος είναι και ο γραμματέας της Επιτροπής του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, Σεβαστιανός Σωμαράκης.