Skip to main content

Ποιος είναι ο τουρκικός κολοσσός που ενδιαφέρεται για τη Νέα Τούμπα

Η Esta Construction της γειτονικής χώρας έχει αναλάβει μεγάλα έργα στη Ρωσία όπως το γήπεδο της Κράσνονταρ αλλά και το εμπορικό κέντρο στο Ροστόφ.

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή είδηση πως μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία της Τουρκίας έκανε πρόταση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να αναλάβει την κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Όπως μεταδίδει το «metrosport.gr» και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έρχονται από τη γειτονική χώρα, αυτή η εταιρεία είναι η Esta Construction.

Σε ό,τι αφορά το προφίλ της, η εταιρεία τουρκικής προέλευσης είναι μία από τις μεγαλύτερες στην γειτονική χώρα και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο (σ.σ. κατέχει το νούμερο 126 ανάμεσα στις κατασκευαστικές παγκοσμίως).

Μάλιστα, έχει αναλάβει μεγάλα έργα στην Ρωσία όπως το γήπεδο της Κράσνονταρ αλλά και εμπορικό κέντρο στο Ροστόφ ενώ ο Ροναλντίνιο βρέθηκε στο γήπεδο της ρωσικής ομάδας όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του.

Η Esta Construction έχει φτιάξει από σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκινγκ, εργοστάσιο αυτοκινήτων μέχρι και αεροδρόμια, τα περισσότερα εξ αυτών στην Ρωσία.

Η τουρκική εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 και έχει γραφεία σε Μόσχα, Κράσνονταρ, Κωνσταντινούπολη, Ασγκαμπάτ, Ιράκ, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Βουδαπέστη.