Skip to main content

Πυρά αντιπολίτευσης σε Καϊτεζίδη για τους υπεράριθμους μαθητές στο 2ο γυμνάσιο Πυλαίας

Για θράσος κατηγορεί τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη η παράταξη Δύναμη Αλλαγής εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον «δίκαιο αγώνα των μαθητών»

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη αναφορικά με το ζήτημα της υπεραριθμίας μαθητών στο 2ο Γυμνάσιο Πυλαίας κάνει η παράταξη της αντιπολίτευσης Δύναμη Αλλαγής Πυλαία- Χορτιάτη.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές του σχολείου την περασμένη Δευτέρα έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους, για το γεγονός ότι αντί 350 μαθητών στο σχολείο φοιτούν 550 μαθητές.

Όπως σημειώνει η παράταξη της αντιπολίτευσης, «έχουμε την θρασύτατη δήλωση του κ. Δημάρχου ότι θεωρεί λυμένα τα προβλήματα στα σχολεία του Δήμου και  δεν γνωρίζει για ποιο λόγο  απέχουν οι μαθητές.

Η υποκρισία περισσεύει και στη γραπτή απάντηση με 1 μήνα καθυστέρηση, της αρμόδιας Αντιδημάρχου  Παιδείας κ. Γιαννούδη η οποία αναφέρεται στην έγκριση ένταξης τριών σχολείων στην λίστα των έργων  της Π.Κ.Μ. (3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, 3ο Λύκειο Πυλαίας, 3ο Δημοτικό Πανοράματος)», ενώ τίθεται το ερώτημα:

«Έως τότε τι θα γίνει;  Υπάρχουν μελέτες; Σε ποια οικόπεδα θα χτιστούν αυτά τα σχολεία άραγε; Μήπως σε αυτά που αποχαρακτηρίζονται συστηματικά και επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες εδώ και πολλά χρόνια;  Τι γίνεται με τα σχολεία ( Εξοχής και Φιλύρου ) που δημοπρατήθηκαν εδώ και χρόνια και πάνε από παράταση σε παράταση;»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

Οι δηλώσεις και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν καλύπτουν τα προβλήματα κ Δήμαρχε.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας την 1-1-2021 έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες ασφυξίας και συνωστισμού λόγω υπεραριθμίας που επικρατούν στο σχολείο (550 μαθητές σε κτίριο δυναμικότητας 350) σε περίοδο πανδημίας. Λύσεις  που παρέχονται από τον Δήμο είναι δρομολόγηση εγκατάστασης 3 kibos στο ήδη μικρό προαύλιο, τροποποίηση διαδρόμων και βοηθητικών χώρων σε αίθουσες, κατάργηση γραφείων καθηγητών.

Διαμαρτύρονται ακόμη για την απαξίωση της Διοίκησης του Δήμου να απαντήσει γραπτώς στα αιτήματα του 15μελούς αλλά και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Aντ΄αυτού έχουμε την θρασύτατη δήλωση του κ. Δημάρχου ότι θεωρεί λυμένα τα προβλήματα στα σχολεία του Δήμου και  δεν γνωρίζει για ποιο λόγο  απέχουν οι μαθητές.

Η υποκρισία περισσεύει  και στην γραπτή απάντηση με 1 μήνα καθυστέρηση, της αρμόδιας Αντιδημάρχου  Παιδείας κ. Γιαννούδη η οποία αναφέρεται στην έγκριση ένταξης τριών σχολείων στην λίστα των έργων  της Π.Κ.Μ. (3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, 3ο Λύκειο Πυλαίας, 3ο Δημοτικό Πανοράματος).

Έως τότε τι θα γίνει;  Υπάρχουν μελέτες;  Σε ποιά οικόπεδα θα χτιστούν αυτά τα σχολεία άραγε;   Μήπως σε αυτά που αποχαρακτηρίζονται συστηματικά και επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες εδώ και πολλά χρόνια;  Τι γίνεται με τα σχολεία ( Εξοχής και Φιλύρου ) που δημοπρατήθηκαν εδώ και χρόνια και πάνε από παράταση σε παράταση;

Γιατί δεν δρομολογήθηκε αυτή η λύση μιας  και αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου εδώ και 2 χρόνια;

Εμείς σαν παράταξη έχουμε αναδείξει το τεράστιο αυτό θέμα από τις προηγούμενες τετραετίες και  πιέσαμε τον Δήμαρχο ώστε  να αναγνωρίσει το πρόβλημα της σχολικής στέγης και να το συμπεριλάβει στις προεκλογικές του εξαγγελίες με τις παρεμβάσεις μας εντός και εκτό Δημοτικού συμβουλίου.

Με την δήλωσή του όμως ο ίδιος αναιρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις μετατοπίζοντας το πρόβλημα στους μαθητές.

 Σαν "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των μαθητών.

Στηρίζουμε τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας.

Διεκδικούμε την επίλυση του σοβαρού ζητήματος της σχολικής στέγης στην Πυλαία.

ΓΙΑΤΙ η ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας και η ασφάλειά τους είναι αδιαπραγμάτευτα.