Skip to main content

Πυρά Φλωρίδη σε ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: Πάσχει από αγχώδη πολιτικοποίηση

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής σχολιάζει την πολιτική θύελλα γύρω από το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών και τη στάση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Για αγχώδη προσπάθεια πολιτικοποίησης του θέματος των παρακολουθήσεων εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

Με ανάρτησή του σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων και σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «που από την πρώτη στιγμή ζητά παραίτηση του Πρωθυπουργού και μιλά για κατάλυση της Δημοκρατίας» επιδιώκει «να χορογραφήσει σκηνικά παλαιότερων, όντως αντιδημοκρατικών εποχών».

Στην ίδια ανάρτησή του ο πρώην υπουργός προειδοποιεί επίσης και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση που κρατά. Παρότι, όπως λέει, «δικαίως θεωρεί ότι θίγεται λόγω της προσωπικής διάστασης της υπόθεσης που αφορά την ηγεσία του, διατρέχει ένα μεγάλο κίνδυνο: Να συμπαρασυρθεί, εξαιτίας του προσωπικού χαρακτήρα που λαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ του αρχηγού του και του πρωθυπουργού, σε δεσμευτικά αδιέξοδα που θα θέσουν σε δοκιμασία την πολιτική σταθερότητα της χώρας».

Προσθέτει επίσης ότι κάτι τέτοιο «αντιβαίνει στο πολιτικό πνεύμα της παράταξης και του ενδιάμεσου χώρου και το οποίο πρέπει ν’ αποφευχθεί, κόντρα στα φανερά πια σχέδια κάποιων».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες άλλο ένα πρόσωπο του χώρου Κέντρου/Κεντροαριστεράς, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, τόνισε ότι οι παρακολουθήσεις είναι ένα κακό νέο, όμως επισημαίνει ότι ακόμα χειρότερη είδηση είναι το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας μετά τις επερχόμενες εκλογές.