Skip to main content

Δύναμη Αλλαγής: Διαμαρτυρία για τη σχολική στέγη στην Πυλαία

Η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης για αποχαρακτηρισμό οικοπέδου στην περιοχή της Πυλαίας

Την απόφαση της διοίκησης του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό οικοπέδου στην περιοχή της Πυλαίας, ο οποίος, όπως επισημαίνει, προοριζόταν για ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου, καταδικάζει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» Μαρία Γκουραμάνη.

Ο χώρος, σύμφωνα με την ίδια, βρίσκεται δίπλα στα Κωνσταντινοπολίτικα, που όπως σημειώνει, έχουν τόση ανάγκη από σχολικά συγκροτήματα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Γκουραμάνη:

Εν μέσω πανδημίας και με αποκλεισμένους τους δημότες απο τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, η διοίκηση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη προχωράει στον αποχαρακτηρισμό ενός ακόμη οικοπέδου στην Πυλαία (για την ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου ).

Ο χώρος βρίσκεται δίπλα στα Κωνσταντινοπολίτικα που τόση ανάγκη έχουν απο σχολικά συγκροτήματα.

Όταν ανατίθεται μια μελέτη ένταξης στο σχέδιο, υπολογίζονται από τον μελετητή οι ανάγκες σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους ανάλογα με τον πληθυσμό.

Η «τακτική» της διοίκησης του Δήμου να προχωρά συνεχώς σε αποχαρακτηρισμούς αυτών των χώρων αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων και υποθηκεύει το μέλλον της περιοχής και κάθε περιοχής όπου συμβαίνει.

Οι «αλχημείες» που επιστρατεύονται κάθε φορά στον υπολογισμό των απαιτούμενων χώρων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, παίρνοντας διαφορετικούς συνδυασμούς, ώστε να προκύπτει το αποτέλεσμα που βολεύει προκειμένου να ...αποδειχτεί η επάρκεια των κοινωφελών χώρων, αποτελεί ομολογία αποτυχίας της Διοίκησης του Δήμου.

Μετά από δεκαετίες ένταξης στο Σχέδιο Πόλης η διοίκηση, όχι μόνο σχολεία δεν έχτισε αλλά ούτε τους απαιτούμενους χώρους δεν φρόντισε να εξασφαλίσει.

Αποτέλεσμα των προσθαφαιρέσεων των χώρων από την μια άκρη της Πυλαίας στην άλλη είναι και ο εξαναγκασμός των παιδιών να πηγαίνουν σχολείο μακριά από το σπίτι τους.

Η Δημοτική μας παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ καταδικάζει και καταψηφίζει κάθε τέτοια απόφαση της Διοίκησης

Καλεί τους δημότες να αντισταθούν σε τέτοιου είδους αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών και της περιοχής.