Skip to main content

Πυρά ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης λόγω απεργίας αρχαιολόγων για τη Βενιζέλου

Για διακηρύξεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συνεχίσουν να «μπαχαλεύουν» το κέντρο της πόλης κάνει λόγο η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ.

Με δυσθυμία αντιμετώπισε η ΝΔ Θεσσαλονίκης τα όσα ειπώθηκαν χθες σε εκδήλωση του του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, όπου η πρόεδρος των αρχαιολόγων προανήγγειλε απεργία των συναδέλφων της ώστε να μην προχωρήσει η απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου μετά και τη σχετική επικύρωση της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Χθες το απόγευμα, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, προσκλήθηκαν ο Βουλευτής της Β3 περιφέρειας Αθηνών και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπάς, η Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Καθηγήτρια κ. Σία Αναγνωστοπούλου, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, κ. Δέσποινα Κουτσούμπα, και μαζί με τον Καθηγητή, πρώην Πρύτανη του ΑΠΘ και πρώην Πρόεδρο της Αττικό Μετρό κ. Γιάννη Μυλόπουλο, ανακοίνωσαν ότι με απεργίες και νέα προσφυγή εναντίον της επικείμενης απόφασης για απόσπαση και ανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων θα (ξανά)μπλοκάρουν το έργο κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Διοκούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης και προσθέτει:

«Εμβρόντητοι οι Θεσσαλονικείς ακούμε ότι πάλι θα ξαναγίνουμε όμηροι της απραξίας και του απόλυτου μηδέν!!! Δηλαδή να συνεχίσουν να χάσκουν τα αφημένα γιαπιά και τα ορφανά εργοτάξια που ερήμωσαν την Εγνατία και τους γύρω δρόμους από το Βαρδάρη έως το Σιντριβάνι, αναμένοντας το τίποτα… Να ξαναγυρίσουμε στα «εγκαίνια του μουσαμά», στις ηλεκτρικές σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά και που στήνονται για μία μέρα για φωτογράφιση και ξαναεξαφανίζονται… Αυτή λοιπόν είναι η διαφορά μας: Από τη μια μεριά τα μεγάλα έργα, το κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης η σύμπραξη για το καλό της πόλης, καθώς δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Από την άλλη οι διακηρύξεις των «ενισχύσεων» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συνεχίσουν να μπαχαλεύουν το κέντρο της πόλης, διχάζοντας το λαό και απολαμβάνοντας την αναμπουμπούλα…»