Skip to main content

Πυρά Νοτοπούλου-Γιαννούλη κατά κυβέρνησης για τη φονική κακοκαιρία στην Πολίχνη

Σε δηλώσεις τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη.

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή τον θάνατο ενός άνδρα στην Πολίχνη από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή εξαπολύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης.

Δείτε εδώ: Νεκρός άνδρας σε ρέμα στην Πολίχνη από την κακοκαιρία (vid)

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Νοτοπούλου, «σήμερα, ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη σε ένα ακόμη επικοινωνιακο σόου, για να ανακοινώσει την απομάκρυνση των υπολειμμάτων ξυλείας από τα κλαδέματα για το φλοιοφαγο έντομο στο Σέιχ σου, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Όμως λίγες ώρες μετά η πόλη μετατράπηκε σε χείμαρρο από την νεροποντή, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί ο θάνατος ενός συμπολίτη μας στην Πολίχνη, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά». «Δυστυχώς δεν είναι όλα επικοινωνία» σχολιάζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Η κυβέρνηση επιτέλους ας το αντιληφθεί και ας αναλάβει τις ευθύνες της».

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννούλης αναφέρει σε δήλωσή του πως «δυστυχώς, πληροφορηθήκαμε για τον τραγικό θάνατο ενός συμπολίτη μας, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη περιοχή της Πολίχνης!».

Και σχολιάζει: «Είναι απαράδεκτο, για την Ελληνική Πολιτεία και κυρίως τις Περιφερειακές Αρχές, καλοκαίρι του 2021, να υπάρχουν απώλειες ανθρώπινης ζωής μετά από μια δυνατή νεροποντή! Αναδεικνύονται οι ανεπάρκειες, τα μεγάλα λόγια, τα ψέματα, η αδράνεια, τα ημιτελή έργα, οι κακοτεχνίες σε σχέση με την αντιπλημμυρική θωράκιση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας. Ευχόμαστε, ελπίζουμε και θα αγωνιστούμε να είναι η τελευταία φορά. Δυστυχώς φοβόμαστε ότι δε θα είναι!».