Skip to main content

Πυρά Νοτοπούλου κατά Ζέρβα-Τσαβλή για Ιερό Λόχο και Νασιούλα

Επίθεση της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» για την ανάγνωση επιστολής μελών του Ιερού Λόχου και τη «φασιστική» τοποθέτηση Νασιούλα

Να ξεκαθαρίσει δημόσια και ενώπιον Θεσσαλονικέων εάν τάσσεται με τη Δημοκρατία ή με τον φασισμό ζητεί από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σε δήλωσή της, η κ. Νοτοπούλου επιτίθεται στον κ. Τσαβλή χαρακτηρίζοντας ατόπημα και λάθος την κίνησή του να διαβάσει επιστολή την οποία υπέγραφαν «μέλη της φασιστικής οργάνωσης "Ιερός Λόχος"», κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και την ανοχή του «ρατσιστικού, ξενοφοβικού και φασιστικού εν τέλει παραληρήματος» του δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Νασιούλα.

Ζητεί, δε, να απολογηθούν και να ζητήσουν συγγνώμη για τη θεσμική εκτροπή «προς την οποία ρέπει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι το οποίο δεν συνέβη ούτε επί Δημαρχιών αλήστου μνήμης».

«Αν δεν απαντήσετε άμεσα στα ερωτήματα που τίθενται παραπάνω, σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και σας προειδοποιούμε ότι θα μετέλθουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση της Δημοκρατίας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου», προειδοποιεί η κα. Νοτοπούλου.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Νοτοπούλου:

«Εν απουσία μου επιτρέπω και να με δείρουν»

Και να πουν όσα ψέματα θέλουν. Και να με αμφισβητήσουν.

Η Σωκρατική ρήση δεν μπορεί όμως να μου επιτρέψει να ανεχτώ το χθεσινό ατόπημα(;),λάθος(;) στο οποίο υπέπεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής ενώ αμέσως προηγουμένως δεν είχε διακόψει, όπως θα έπρεπε το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό εντέλει παραλήρημα δημοτικού συμβούλου.

Οι σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» έδωσαν μάχη χθες για να κρατήσουν ψηλά το κύρος του κορυφαίου δημοκρατικού θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου ,αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πού θα αφήσετε να φτάσει η κατάσταση; Πόσο ακόμη θα ανεχτούμε τον εκφυλισμό της διαδικασίας;

Ο κ. Τσαβλής επέλεξε να διαβάσει επιστολή την οποία υπέγραφαν μέλη της φασιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος», προκαλώντας ένταση στο Σώμα αλλά και την αντίδραση του Δημάρχου.

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

σας  καλούμε να ξεκαθαρίσετε δημόσια και ενώπιον των Θεσσαλονικέων αν τάσσεστε με τη Δημοκρατία ή με το φασισμό.

Σας  καλούμε να απολογηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από το λαό της πόλης για την θεσμική εκτροπή προς την οποία ρέπει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι το οποίο δεν συνέβη ούτε επί Δημαρχιών αλήστου μνήμης.

Σας καλούμε να περιφρουρήσετε ως οφείλετε την ίδια τη δημοκρατική διαδικασία απομονώνοντας κάθε φωνή  μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού ειδικά όταν αυτή αρθρώνεται από αιρετούς αλλά και όταν επιχειρείται από ομάδες που κινούνται στο χώρο της ακροδεξιάς.

Σας δηλώνουμε πως αν δεν απαντήσετε άμεσα στα ερωτήματα που τίθενται παραπάνω, σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και σας προειδοποιούμε ότι θα μετέλθουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση της Δημοκρατίας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου».