Skip to main content

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ-Μηταράκη για τον θάνατο μετανάστη στο ΚΥΤ της Κω

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τη ΝΔ και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για «ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική».

Για «ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική» κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό, Νότη Μηταράκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τον θάνατο μετανάστη από την Γουινέα στο κέντρο κράτησης στην Κω.

«Οργή μα όχι έκπληξη μας προκαλεί ο θάνατος του Macky Diabete», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο Macky Diabete πέθανε από περιτονίτιδα αβοήθητος μέσα σε φριχτούς πόνους. Οι εκκλήσεις του για μεταφορά σε νοσοκομείο δεν εισακούστηκαν από τους φύλακες, ενώ στο κέντρο κράτησης δεν υπήρχε γιατρός».

Ακολούθως καταγγέλλει «τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ΠΡΟΚΕΚΑ και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων. Εκεί που φυλακίζονται στοιβαγμένοι ακόμα και για 36 μήνες άνθρωποι που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα παρά μόνο ότι ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι για να γλυτώσουν από πολέμους και ακραία φτώχεια.

«Η ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης που μετατρέπει σε φυλακή ψυχών την χώρα και όσοι την υπηρετούν είναι υπεύθυνοι για το θάνατο του Macky Diabete», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Απαιτούμε και θα επιδιώξουμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο τον 44χρονο μετανάστη. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να κλείσουν επιτέλους τα ΠΡΟΚΕΚΑ όπως και κάθε κέντρο κράτησης για ανθρώπους που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα».

Βίντεο από την ΚΕΕΡΦΑ

Στο μεταξύ, η ΚΕΕΡΦΑ δημοσιεύει βίντεο στο οποίο, όπως αναφέρει, ακούγονται οι σφαδασμοί του 44χρονου μετανάστη. «Τρεις μέρες φώναζε και ούρλιαζε απο φρικτούς πόνους ο 44χρονος μετανάστης από την Γουινέα αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο. Ετσι έχασε τη ζωή του απο περιτονίτιδα μετα από κρίση σκωληκοειδίτιδας» σημειώνει.