Skip to main content

Πειραιώς: Έξυπνο σύστημα βάφει τα χρήματα όταν παραβιάζεται το ΑΤΜ

Με το έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων εφοδιάζει τα ATM η Τράπεζα Πειραιώς. Με την παραβίαση ενός ΑΤΜ τα χαρτονομίσματα βάφονται.

Με το Intelligent Banknote Neutralisation System, το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων εφοδιάζει τα ATM η Τράπεζα Πειραιώς.

Πλέον οι απόπειρες των ληστών να χτυπήσουν ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς η παραβίαση ενός ΑΤΜ με οποιοδήποτε τρόπο θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα βάφονται, γίνονται άχρηστα και δεν «περνάνε» πουθενά. Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, το μελάνι που χρησιμοποιείται είναι έντονο και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια – και δεν καθαρίζεται. Με αυτό το έξυπνο σύστημα οι τράπεζες εξουδετερώνουν την αξία της λείας και άρα το κίνητρο για την κλοπή.

Μία τέτοια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ληστές του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Λ. Καραμανλή, στο Μενίδι, τα ξημερώματα του Σαββάτου αφού η λεία τους ήταν πράσινα 50ευρα και 20ευρα, βαμμένα και άχρηστα.