Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στήθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα σε εστιατόρια και καφέ(φωτο)

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων ξεκίνησαν τους καθαρισμούς ενώ έβγαλαν έξω τα τραπέζια και καρέκλες που από αύριο θα φιλοξενήσουν τους πρώτους πελάτες.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την αυριανή επαναλειτουργία των καφέ και των εστιατορίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων ξεκίνησαν τους καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις ενώ έβγαλαν έξω τα τραπέζια και τις καρέκλες που από αύριο θα φιλοξενήσουν τους πρώτους τους πελάτες μετά από δυόμιση περίπου μήνες που ήταν κλειστά. Μάλιστα κάποιοι έπλυναν τα πεζοδρόμια και έβαψαν τα εξωτερικά των μαγαζιών και τις καρέκλες.

«Έχουμε γίνει μαθηματικοί εδώ πέρα», τόνισε ο υπεύθυνος ενός καταστήματος λέγοντας πως έβγαλε μέτρο προκειμένου να μετρήσει ακριβώς την απόσταση που πρέπει να έχει το κάθε τραπέζι από το άλλο, όπως ορίζεται από τους κανονισμούς. Το ίδιο παραδέχθηκε και εργαζόμενος του διπλανού καταστήματος λέγοντας πως χρειάστηκε αρκετή ώρα μέχρι να βάλουν τα τραπεζοκαθίσματα όπως έπρεπε.

Διαβάστε: Ανοίγει αύριο Δευτέρα η εστίαση - Αναλυτικές οδηγίες πώς θα λειτουργούν εστιατόρια και καφέ

Σύμφωνα με τον πρώτο, υπάρχει αισιοδοξία πως η πρώτη εβδομάδα τουλάχιστον θα έχει κίνηση ακολουθώντας την τάση που καταγράφηκε και με το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής. «Τόσο καιρό με το take away οριακά επιβιώναμε. Δεν είχαμε κέρδος αλλά φαινόταν ότι το μαγαζί δούλευε. Την πρώτη εβδομάδα πιστεύω θα έρθει ο κόσμος», σημείωσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα χωριστεί ο χώρος για τραπεζοκαθίσματα ανά περιοχή στη Θεσσαλονίκη

Ήδη, μέχρι το απόγευμα, τα τραπεζοκαθίσματα είχαν στηθεί σε πεζοδρόμους και στενά στο κέντρο της πόλης.