Skip to main content

Πυρκαγιά στο Μάτι: Υπόμνημα για κακούργημα στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου από τους κατοίκους

Αύριο θα κατατεθεί υπομνηματική αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το κακούργημα της Έκθεσης κατά συρροή που διαπράχθηκε στο Μάτι

Υπόμνημα για κακούργημα καταθέτουν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι κάτοικοι στο Μάτι, για την φονική πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή 103 συνανθρώπων μας το καλοκαίρι του 2018.

Η ανακοίνωση των κατοίκων του Ματιού

«Αύριο, Τετάρτη 27/7 στις 12 το μεσημέρι, θα καταθέσουμε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου υπομνηματική αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το κακούργημα της Έκθεσης κατά συρροή που διαπράχθηκε στο Μάτι.

Το κακούργημα που ενώ στοιχειοθετείται πλήρως, παραμένει επισήμως αδιερεύνητο και αδίκαστο. Απευθυνθήκαμε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν βγήκε το τελευταίο βούλευμα, που για άλλη μια φορά εμποδίζει την ανακριτική διερεύνηση του κακουργήματος.
Η ίδια η ΖΚ είχε καταθέσει με δική της πρωτοβουλία από τις 6/8/2018 Μηνυτήρια Αναφορά για κακούργημα και συμπληρωματικό υπόμνημα με πάμπολλα στοιχεία από τον Οκτώβριο 2018. Δεν σταμάτησε να αναφέρεται δημόσια στο κακούργημα και ήταν πάντοτε παρούσα στο πλευρό μας χωρίς κάποιο όφελος και χωρίς ποτέ να μας ζητήσει ο,τιδήποτε.

Έτσι και τώρα προτίθεται να ενεργοποιήσει και να στηρίξει το ζήτημα του κακουργήματος.

Ως πρώτη ενέργεια, μετά την προχθεσινή Επέτειο, θα γίνει μια υπομνηματική αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε δεύτερο στάδιο από Σεπτέμβριο θα γίνει συλλογή και ανάδειξη στοιχείων και υποβολή συμπληρωματικής μήνυσης.
Προσωπικά θεωρώ χρέος μας να κάνουμε τα απαιτούμενα για να μην θαφτεί η υπόθεση και για να τεθούν προ των ευθυνών τους εκείνοι που αποφασίζουν. Και να υλοποιήσουμε αυτό που φωνάξαμε μετά από κάθε όνομα στο προσκλητήριο των Νεκρών το Σάββατο: ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!!!.

Μακριά από οποιαδήποτε ιδεοληψία ή προσωπικό συμφέρον, Ακολουθώ αυτό που μου λέει πεντακάθαρα η συνείδησή μου και η Αλήθεια. Πράττω ΤΩΡΑ που έχει νόημα και μπορώ. Εσείς;»