Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμός 16χρονου: «Δεν θέλουμε ο Κώστας να γίνει νέος Αλέξης» (vid)

«Θέλουμε να είναι η αφορμή για να θέσουμε ξανά τα ζητήματα των Ρομά πάνω στο τραπέζι», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου.

Αύριο αναμένεται να δηλώσουν τελικά παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας οι γονείς του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι, καθώς όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος η κατάσταση της μητέρας του είναι τραγική και δεν ήταν σε θέση να προσέλθει στο δικαστήριο.

«Η δήλωση θα γίνει παρουσία και των δύο γονιών. Θεωρώ ότι αύριο το πρωί η μητέρα του θα είναι σε θέση», είπε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση της υγείας του 16χρονου εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και δεν παρουσιάζει κάποια μεταβολή.

Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε και στον παραλληλισμό που γίνεται με την υπόθεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για μία ημέρα-θεσμό κατά της κρατικής βίας, μία ημέρα που πριν από 14 χρόνια δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Εμείς δεν θέλουμε ο Κώστας να γίνει άλλος Αλέξης. Θέλουμε να είναι η αφορμή για να θέσουμε ξανά τα ζητήματα των Ρομά πάνω στο τραπέζι».