Skip to main content

Πιθανές πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στην πόλη της Θεσσαλονίκης αύριο (vid)

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, δεν αποκλείεται να χιονίσει ασθενώς και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται αύριο στην Κεντρική Μακεδονία, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, αλλά και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον μετεω-προγνώστη της ΕΡΤ3, Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, πριν το μεσημέρι αλλά και αργότερα τη νύχτα δεν αποκλείεται να χιονίσει ασθενώς και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

«Φαίνεται ότι οι πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία θα ξεκινήσουν με ένα μουντό σκηνικό. Εκτός από τη νοτιοανατολική Χαλκιδική, όπου δεν αναμένονται φαινόμενα, στις υπόλοιπες περιοχές η συννεφιά θα δίνει χιονόνερο ή και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, στο εσωτερικό και στα πιο βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της Περιφέρειας, ασθενούς έως και μέτριας έντασης. Γύρω από τις ακτές, κυρίως προς την Πιερία, αναμένεται μόνο χιονόνερο, δύσκολα να το γυρίσει σε χιόνι», ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο ίδιος.

Και επισήμανε χαρακτηριστικά: «Στη Θεσσαλονίκη, όμως, τις προμεσημβρινές ώρες, δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να το γυρίσει και σε ασθενή χιονόπτωση και, κατά τόπους, ίσως και μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα».

«Τα φαινόμενα, όμως, θα εξασθενήσουν σταδιακά προς το μεσημέρι και αργότερα και οι συννεφιές θα παραμείνουν κατά τόπους λίγο πιο πυκνές, ενώ θα υπάρξουν και μερικά μικροανοίγματα στον καιρό», πρόσθεσε αλλά συμπλήρωσε:

«Το βράδυ δεν αποκλείεται στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα της Περιφέρειας και στο ορεινά να ξεκινήσουν πάλι κάποιες τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές».

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου το πρωί (στα ορεινά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα), ενώ οι άνεμοι ανατολικοί, έντασης έως 6-7 Μποφόρ, με κάποια εξασθένηση από το μεσημέρι και αργότερα, κυρίως στον Θερμαϊκό Κόλπο.