Skip to main content

Πιτσιλής: Προσαύξηση αν δεν πληρωθούν έγκαιρα τα πρόστιμα από τους ανεμβολίαστους

Μέσω του taxisnet και της πλατφόρμας emvolio.gov.gr θα βεβαιώνονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους και θα υποβάλλονται τυχόν ενστάσεις

Η βεβαίωση των προστίμων των 100€ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα γίνεται από την ΑΑΔΕ, μετά την παραλαβή των σχετικών καταλόγων από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και την ΗΔΥΚΑ.

Αυτό ανακοίνωσε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και των κρουσμάτων, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει προσαύξηση σε περίπτωση που το πρόστιμο δεν πληρωθεί στην ώρα του ο κ. Πιτσιλής, απάντησε ότι θα γίνει ό,τι προβλέπεται για όλα τα πρόστιμα που βεβαιώνονται, δηλαδή θα υπάρχει προσαύξηση.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, η εμφάνιση της οφειλής θα εμφανίζεται σε μηνιαία βάση ατομικά στις οφειλές της εφορείας μέχρι και την 16η μέρα κάθε μήνα, ενώ για την πρώτη φορά θα γίνει ως το τέλος Ιανουαρίου.

Για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα, μέσω των κωδικών τους taxisnet και μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr να υποβάλουν αιτιολογημένο και τεκμηριωμένο αίτημα ένστασης που θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμοδία υπηρεσία.

«Η ΑΑΔΕ παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής.