Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΠΚΜ: ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Τop Resa που διοργανώθηκε από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Τop Resa που διοργανώθηκε από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το ενδιαφέρον των Γάλλων για την Κεντρική Μακεδονία έχει αυξηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο έτος μετά και την έναρξη δύο απευθείας πτήσεων από το Παρίσι προς τη Θεσσαλονίκη.

«Οι επισκέπτες του τόπου μας είναι κυρίως άνθρωποι τρίτης ηλικίας και οικογένειες με μικρά παιδιά που αναζητούν μεγάλα πακέτα διακοπών και επισκέπτονται έναν προορισμό είτε για αναψυχή και ξεκούραση, είτε γιατί ενδιαφέρονται για δραστηριότητες στη φύση, επίσκεψη σε πολιτιστικά μνημεία και αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες, στοιχεία που συγκεντρώνει η Κεντρική Μακεδονία», σημειώνει η ΠΚΜ.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Θεσσαλονίκης, με τον οποίο προγραμματίστηκαν κοινές συναντήσεις με τουριστικά γραφεία, καθώς και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που προώθησε πακέτα βιωματικού τουρισμού slow tourism.

«Είναι πολύ σημαντική η προσέγγιση που πραγματοποιούμε στη γαλλική τουριστική αγορά, καθώς αποτελεί για μας μία από τις πιο σημαντικές αγορές. Πρέπει να επισημάνουμε ότι φέτος η τουριστική κίνηση από την Γαλλία αυξήθηκε κατά περίπου 30%. Η συμμετοχή μας στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γαλλίας μας δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε στους Γάλλους την περιοχή μας ως έναν πολυποίκιλο προορισμό που ταιριάζει απόλυτα με τα ενδιαφέροντα των Γάλλων τουριστών και προσφέρει στον επισκέπτη αυθεντικές εμπειρίες», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ