Skip to main content

ΠΚΜ: Ακυρώνεται η συμμετοχή σε έκθεση στο Λονδίνο λόγω καραντίνας σε ταξιδιώτες

Σύμφωνα με τους συνοριακούς περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλεται η υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχείο.

Το Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι ακυρώνεται η συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση “SPECIALITY & FINE FOOD FAIR LONDON 2021”, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 6 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο Olympia London.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, προτίθετο να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση SPECIALITY & FINE FOOD FAIR LONDON 2021, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 6 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο Olympia London.

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική επικράτεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια της παραγωγής και την εν γένει τόνωση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Προς υλοποίηση των ανωτέρω και εν μέσω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην παγκόσμια αγορά, είχε ζητηθεί από τις επιχειρήσεις του κλάδου να εκδηλώσουν την πρόθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην SPECIALITY & FINE FOOD FAIR LONDON 2021.

Η συμμετοχή, όμως,  στην εν λόγω Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών και σύμφωνα με τους συνοριακούς περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο προϋποθέτει την υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχείο για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από Ελλάδα. Γίνεται αντιληπτό ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δυσκολεύει την οργάνωση και πραγματοποίηση της συμμετοχής μας, καθώς αυξάνει τόσο το χρόνο παραμονής των εκπροσώπων των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και το αντίστοιχο κόστος (διαμονή, διατροφή κ.λπ.).

Υπό αυτές τις συνθήκες, ανακοινώνεται ότι ακυρώνεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  στην έκθεση  SPECIALITY & FINE FOOD FAIR LONDON 2021, καθώς οι τεχνικές δυσκολίες που προκύπτουν λόγω των σχετικών περιοριστικών μέτρων θα δημιουργούσαν προβλήματα στις συμμετέχουσες με την ΠΚΜ επιχειρήσεις και θα έθεταν εν αμφιβόλω την επίτευξη των στόχων της συμμετοχής στη συγκεκριμένη έκθεση.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή , 2313330395 κ. Γεώργιος  Γκανάτσιος και 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου».

Αμφίβολη η συμμετοχή και στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “SIAL MIDDLE EAST 2021”

Σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “SIAL MIDDLE EAST 2021” το Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της ΠΚΜ ανακοινώνει τα εξής σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις:

« Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση  SIAL MIDDLE EAST 2021, που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου.

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί ένα από τα κορυφαία εμπορικά γεγονότα για τον κλάδο τροφίμων-ποτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα έγκειται στην ποιότητα των επισκεπτών καθώς και στις εξαιρετικής οργάνωσης και αποτελέσματος B2B συναντήσεις, που διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Προς υλοποίηση των ανωτέρω και εν μέσω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην παγκόσμια αγορά, είχε ζητηθεί από τις επιχειρήσεις του κλάδου να εκδηλώσουν την πρόθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής με την ΠΚΜ στην  SIAL MIDDLE EAST 2021.

 Η συμμετοχή όμως  στην εν λόγω Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών και σύμφωνα με τους συνοριακούς περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) προϋποθέτει την υποχρεωτική καραντίνα 5 ημερών σε ξενοδοχείο για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από Ελλάδα. Γίνεται αντιληπτό ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δυσκολεύει την οργάνωση και πραγματοποίηση της συμμετοχής μας, καθώς αυξάνει τόσο το χρόνο παραμονής των εκπροσώπων των επιχειρήσεων στα ΗΑΕ όσο και το αντίστοιχο κόστος (διαμονή, διατροφή κλπ.). Εξετάζεται από τη διοργανώτρια αρχή, λόγω και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην παγκόσμια αγορά, η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της εν λόγω έκθεσης για το μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, με πιθανό το ενδεχόμενο άρσης της σχετικής καραντίνας.

Για οποιαδήποτε νεότερο και οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει στην πραγματοποίηση της SIAL MIDDLE EAST 2021 και στη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή, 2313330395 κ. Γεώργιος  Γκανάτσιος και 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου».