Skip to main content

ΠΚΜ: Αναβαθμίζεται βιοκλιματικά ο συνοικισμός Αγ. Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο

Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον δήμο, διαθέτει από τους ευρωπαϊκούς πόρους της 4,2 εκ. ευρώ, προκειμένου να γίνει μια εκτεταμένη ανάπλαση

Στη βιοκλιματική αναβάθμιση του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου, στον Δενδροπόταμο του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον δήμο, διαθέτει από τους ευρωπαϊκούς πόρους της 4,2 εκ. ευρώ, προκειμένου να γίνει μια εκτεταμένη ανάπλαση, που θα αλλάξει τις συνθήκες διαβίωσης σε μια περιοχή με πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων Ρομά.

Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στους κοινόχρηστους χώρους του συνοικισμού, εντός της περιοχής του Δενδροποτάμου.

Τα έργα που προβλέπονται είναι:

1. Ανάπλαση οδών Νικηταρά και Κύπρου.
2. Ανάπλαση πεζόδρομου μεταξύ των Ο.Τ. Γ175 και Γ176.
3. Ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Σόλωνος.
4. Ανάπλαση των: Ο.Τ. Γ175 (Κ. Π.), Ο.Τ. Γ173 (Κ. Π.) και Ο.Τ. Γ171 (χώρου αθλητισμού).
5. Ανάπλαση χώρου στάθμευσης και χώρου πράσινου στο Ο.Τ. Γ142

«Προχωράμε, σε συνεργασία με το δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ένα πολύ σημαντικό έργο, σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρασίνου, με ανάπλαση του συνόλου των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στο συνοικισμό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες για την άρση της κοινωνικής περιθωριοποίησης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και να περιορίσουμε δραστικά την παραβατικότητα. Η παρέμβασή μας στο Δενδροπόταμο αποδεικνύει την αξία του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και ότι υπηρετούμε με συνέπεια το στόχο μας να μετατρέψουμε τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.