Skip to main content

ΠΚΜ: Πάνω από 280 ελληνικές επιχειρήσεις στην έκθεση τροφίμων και ποτών στο Παρίσι

Στη «Sial Paris 2022» η Ελλάδα βρέθηκε μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις σε επίπεδο συμμετοχών, με τις ελληνικές επιχειρήσεις να ξεπερνούν τις 280

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής, συμμετείχαν για τρίτη φορά στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «SIAL PARIS 2022», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι.

Η διοργάνωση αποτελεί θεσμό στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, καθώς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στον κόσμο, με πεντηκονταετή και πλέον εμπειρία.

Στη «Sial Paris 2022», που διοργανώθηκε ξανά ύστερα από δύο χρόνια, η Ελλάδα βρέθηκε μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις σε επίπεδο συμμετοχών, με τις ελληνικές επιχειρήσεις να ξεπερνούν τις 280. Κάτω από την ίδια στέγη βρέθηκαν παραγωγοί, μεταποιητές, αγοραστές, εισαγωγείς και λιανέμποροι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανέδειξαν τα προϊόντα τους, ανακάλυψαν διαφορετικά, νέα και καινοτόμα προϊόντα, δικτυώθηκαν με προμηθευτές, άνοιξαν νέους δρόμους για συνεργασίες και εμπνεύστηκαν με πρωτοποριακές μεθόδους εξέλιξης για τις επιχειρήσεις τους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε φέτος με ένα περίπτερο σύγχρονου σχεδιασμού με πολλές παρουσίες του αγροδιατροφικού τομέα, όπου παρουσίασε στους χιλιάδες επισκέπτες της SIAL τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Το περίπτερο επισκέφτηκε πλήθος επιχειρηματιών και εμπορικών επισκεπτών που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα εξαιρετικά προϊόντα του τόπου μας, να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε την ευκαιρία στους επιχειρηματίες εκθέτες να δικτυωθούν, να αναπτύξουν επιχειρηματικές συζητήσεις και να αναζητήσουν νέους δυνητικούς πελάτες.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε ένα γαστρονομικό event σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και συγκεκριμένα στο «Τaste area», χρησιμοποιώντας προϊόντα των εκθετών, καθώς και άλλων πρώτων υλών που παράγονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο καταξιωμένος και βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Ανδρέας Μαυρομάτης, υπεύθυνος για τη δημιουργία και την υλοποίηση του μενού, ανέδειξε επιτυχώς τη Μακεδονική Κουζίνα και τις Μακεδονικές συνταγές, προσθέτοντας τη δικιά του πρωτοποριακή πινελιά σε παραδοσιακά πιάτα που περιελάμβανε το μενού: σαλάτα ταμπουλέ, παραδοσιακή κολοκυθόπιτα, πρασοκεφτέδες, χοιρινό με λιαστή τομάτα και μπάτζο, ραβανί και λουκούμι. Στο γαστρονομικό event συμμετείχαν διαμορφωτές γνώμης από το εξωτερικό, αλλά και από την Ελλάδα, ενώ παράλληλα οι μυρωδιές, η ατμόσφαιρα και οι συζητήσεις τράβηξαν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών της έκθεσης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους και συνομίλησαν με τους εκθέτες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ της πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι, σύμβουλος ΟEY Μάριος Μαθιουδάκης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ Παρισίων Δρ. Νικόλαος Μπελιάς.

Σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος τόνισε: «Για τρίτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε δυναμικό παρόν σε ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα στον αγροδιατροφικό τομέα, τη Διεθνή Έκθεση SIAL PARIS. Η συμμετοχή μας στην έκθεση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς τα προϊόντα μας, αλλά και η Μακεδονική Κουζίνα μέσα από το γαστρονομικό δρώμενο έγιναν πόλος έλξης για τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες της έκθεσης. Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η αναζήτηση και επίτευξη νέων εμπορικών συμφωνιών και η επιχειρηματική διείσδυση των αγροδιατροφικών μας προϊόντων στις διεθνείς αγορές».