Skip to main content

ΠΚΜ: Πρόσκληση σε συνάντηση της τοπικής ομάδας υποστήριξης του έργου CHRISTA

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG και έχει ως στόχο την τόνωση του πολιτιστικού τουρισμού.

Στη δεύτερη συνάντηση της της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης (Local Stakeholder Group – LSG) των πρόσθετων δράσεων του έργου CHRISTA την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 11:00 προσκαλεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Το έργο «CHRISTA Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions / Πολιτισμός και κληρονομιά για υπεύθυνες, καινοτόμες και βιώσιμες τουριστικές δράσεις» χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020 και έχει ως στόχο την τόνωση του πολιτιστικού τουρισμού. Με οκτώ εταίρους από οκτώ διαφορετικές χώρες, το έργο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Ταμείο Ανάπτυξης, «επιδιώκει να επηρεάσει και να βελτιώσει τις πολιτικές αναφορικά με τον πολιτιστικό τουρισμό στις περιοχές προορισμού».

Το έργο CHRISTA προωθεί, υπογραμμίζεται από την ανακοίνωση, «την τεχνογνωσία σχετικά με την προστασία και διατήρηση των στοιχείων φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη και την προώθηση καινοτόμων, βιώσιμων και υπεύθυνων στρατηγικών τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων της άυλης και βιομηχανικής κληρονομιάς».

Οι πρόσθετες δράσεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της 5ης πρόσκλησης του Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020 για το έργο CHRISTA (Οκτώβριος 2021 - Σεπτέμβριος 2022), αποσκοπούν στην καταγραφή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, όπως εφαρμόστηκαν στις περιοχές των εταίρων του έργου, την ανταλλαγή καλών πρακτικών σχετικά με τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού μεταξύ των επισκεπτών σε σημεία πολιτισμού και κληρονομιάς, και την ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού στη μεταπανδημική εποχή μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο έργο συμμετέχουν οι φορείς: European Cultural Tourism Network (ECTN, Advisory Partner, Βέλγιο), Pafos Regional Board of Tourism (Κύπρος, Επικεφαλής Εταίρος), Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Ελλάδα), Granada County Council (Ισπανία), Vidzeme Tourism Association (Λετονία), Sibiu County Tourism Association (Ρουμανία), Burgas Municipality (Βουλγαρία), Ave Intermunicipal Community (Πορτογαλία).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω Webex. Για την εγγραφή σας στη συνάντηση πατήστε εδώ. Για τη συμμετοχή σας στη συνάντηση πατήστε εδώ.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Έργο CHRISTA

«Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions».

«Πολιτισμός και κληρονομιά για υπεύθυνες, καινοτόμες και βιώσιμες τουριστικές δράσεις».

Συνάντηση Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022, 11:00

Join Webex Meeting Meeting Link εδώ.

Password: XnJBqPZa283 (96527792 from video systems)