Skip to main content

Oδικές σημάνσεις στο camp του Βαγιοχωρίου - Επίσκεψη Δερμεντζοπούλου

Τη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Βαγιοχώρι επισκέφθηκε η συντονίστρια Προσφυγικού-Μεταναστευτικού της ΠΚΜ, Μαρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου,

Στην τοποθέτηση προειδοποιητικών οδικών σημάνσεων, έξω από τη Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στο Βαγιοχώρι του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

To αίτημα διατύπωσε o Διοικητής της δομής, Γιώργος Τσαούσης, προκειμένου να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα και να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία, των διερχομένων, αλλά και του πληθυσμού της δομής.  

Τη δομή φιλοξενίας επισκέφθηκε χθες η συντονίστρια Προσφυγικού-Μεταναστευτικού της ΠΚΜ, Μαρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου, η οποία ενημερώθηκε από τον κ. Τσαούση για την τρέχουσα λειτουργία της Δομής, η οποία φιλοξενεί σήμερα 740 ανθρώπους, αποκλειστικά οικογένειες, για τα περίπου 400 παιδιά που φιλοξενούνται και για τα ζητήματα υγείας και εκπαίδευσης, ενώ υπήρξε συνεργασία με όλες τις Οργανώσεις και τους Φορείς, που δραστηριοποιούνται στη Δομή (ΔΟΜ, Solidarity Now, ΕΟΔΥ, Υπουργείο Παιδείας) και τους εργαζόμενους.

Οπως αναφέρει η συντονίστρια του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού της ΠΚΜ «η αυτοδιοίκηση είναι και πρέπει να είναι παρούσα στο πεδίο. Η ομαλή διαβίωση όλων των πληθυσμών είναι το "κλειδί" για την ισχυρή κοινωνική συνοχή κι ευημερία της περιοχής μας».