Skip to main content

Πλακιωτάκης: Οι έξι μεταρρυθμιστικοί άξονες του υπουργείου Ναυτιλίας

Τους βασικούς μεταρρυθμιστικούς άξονες που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας.

Τα αποτελέσματα της δράσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανάμεσα στα οποία η στήριξη της ναυτιλίας, η ενίσχυση της ακτοπλοΐας με πάνω από 65 εκατ. ευρώ και ο περιορισμός των μεταναστευτικών ροών κατά 94%, αλλά και τους βασικοί μεταρρυθμιστικούς άξονες για το 2021, παρουσίασε στην ομιλία του για την προϋπολογισμό, ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στην ομιλία του, που κατατέθηκε στα πρακτικά, αφού ο κ. Πλακιωτάκης εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε τις ευχαριστίες του στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό για το ενδιαφέρον, τη φροντίδα, τη μάχη που δίνουν για κάθε μία και κάθε έναν ασθενή που νόσησε από COVID-19.  

Εκφράζοντας την ελπίδα ο επικείμενος εμβολιασμός να οδηγήσει σε σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, τόνιζε ότι η στήριξη από την κυβέρνηση στην οικονομία μέσω των γενναίων αναπτυξιακών και μεταρρυθμιστικών αλλαγών, επιτρέπει αισιοδοξία για την ανάκτηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης το 2021.

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «μετέχει με όλες του τις δυνάμεις στη μεγάλη αυτή προσπάθεια με συγκεκριμένα μέτρα που συγκροτούν έξι βασικούς μεταρρυθμιστικοί άξονες, που προωθούμε με γρήγορους ρυθμούς στο χρόνο που έρχεται:

-Στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας και ναυτοσύνης.
-Ακόμα πιο αποτελεσματική προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας.
-Μεγιστοποίηση της ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τις παραλίες.
-Ενδυνάμωση της αναπτυξιακής προοπτικής των ελληνικών λιμένων.
-Ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.
-Ανάδειξη του νησιωτικού και θαλάσσιου χώρου ως βασικού μέρους  του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Μέσω του προϋπολογισμού του 2021 στηρίζουμε τους ναυτικούς και τη ναυτιλία, εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα, δίνουμε ουσία και νόημα στη νησιωτικότητα, δημιουργούμε το σύγχρονο, λειτουργικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας στα χρόνια που έρχονται».

«Όσοι γνωρίζουν έστω και ελάχιστα για τη ναυτιλία», ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Πλακιωτάκης, «αντιλαμβάνονται ότι οι στόχοι αυτοί είναι εκτός από απόλυτα ρεαλιστικοί και απολύτως αναγκαίοι».