Skip to main content

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία είχε στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο

Η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, για το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό ανοιχτά της Κω.

Η Τουρκία είχε στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στο συμβάν στην Κω κατά το οποίο τουρκική ακταιωρός πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς εμβόλισε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Δείτε εδώ: Τουρκική ακταιωρός χτυπά σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω (video)

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε: «Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο. Η ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια. Για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας».

«Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα» κατέληξε ο υπουργός.