Skip to main content

Πλακιωτάκης: Πάνω από 200 εκατ. από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των λιμανιών

Από το νέο ΕΣΠΑ καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφαλίστηκαν πάνω από 200 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, σύμφωνα με τον υπουργό

Κονδύλια για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της χώρας και τη διασύνδεσή τους με τον κλάδο της κρουαζιέρας μέσα από την ανάπτυξη βιώσιμων και ενεργειακά πράσινων χερσαίων υποδομών υποστήριξης, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης κατά τη συμμετοχή του στο συνέδριο «τουρισμός εμπειρίας» -RouteLab στον Πύργο.

«Από το νέο ΕΣΠΑ καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφαλίσαμε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ακολούθως ότι το υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών με στόχο την ενίσχυση του κλάδου της κρουαζιέρας.

«Η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμενικών υποδομών και η δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την κρουαζιέρα απεδείχθη στην πράξη ορθή», είπε ο κ. Πλακιωτάκης. Με βάση τα στοιχεία τα οποία παρέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας, η κρουαζιέρα φέτος θα ξεπεράσει σε αφίξεις το 2019, αγγίζοντας τις 4.500, αποδίδοντας το νούμερο αυτό στους σωστούς στρατηγικούς χειρισμούς την περίοδο της πανδημίας.