Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι το σχέδιο νόμου που υπάρχει, θα αλλάξει την ριζικά τη νησιωτική πολιτική.

Ριζικά αλλάζει το πλαίσιο άσκησης της νησιωτικής πολιτικής στη χώρα, όπως δήλωσε χθες από τη Ρόδο, όπου βρέθηκε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Mε το σχέδιο νόμου που έχουμε ήδη παρουσιάσει, αλλάζει ριζικά το πλαίσιο άσκησης της νησιωτικής πολιτικής στην Ελλάδα. Από τις αποσπασματικές παρεμβάσεις προχωρούμε σε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, με τη χρήση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι τα οφέλη μεγιστοποιούνται για κάθε νησί ξεχωριστά, αλλά και συνολικά για τους νησιώτες, οι οποίοι αποτελούν το 15% του πληθυσμού της χώρας.

«Στην προσπάθεια αυτή, επιζητούμε και υπολογίζουμε στη σύμπραξη των τοπικών κοινωνιών. Περιφέρειες, δήμοι, φορείς, οργανωμένα σύνολα και φυσικά οι νησιώτες, μπορούν να συνεισφέρουν ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος συνοδεύεται από τον γγ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τη γγ Αιγαίου Και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, τη γγ Συντονισμού της Κυβέρνησης, Βίκυ Λοΐζου και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, τους βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννη Παππά, αλλά και εκπροσώπους φορέων.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ