Skip to main content

Πλακιωτάκης: Τουρκικό ψέμα οι πυροβολισμοί σε σκάφος μεταναστών

Ο υπουργός Ναυτιλίας διέψευσε τους ισχυρισμούς τουρκικών ΜΜΕ περί επεισοδίου με πυροβολισμούς κατά σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Χίου

Διαψεύδει πλήρως τους ισχυρισμούς τουρκικών ΜΜΕ για επεισόδιο πυροβολισμών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τσεσμέ και Χίου ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» όσα υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ και τόνισε ότι το σκάφος του Λιμενικού δεν πυροβόλησε κατά της βάρκας που μετέφερε μετανάστες, αλλά έριξε προειδοποιητικά πυρά. Σε ερώτηση για τους λόγους που το Λιμενικό έριξε προειδοποιητικά πυρά, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο σκάφος είχε απασχολήσει πολλές φορές το Λιμενικό».

Παράλληλα, κατηγόρησε την Τουρκία ότι για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα διακινούν ψεύτικες ειδήσεις με σκοπό να αποκρύψουν ότι οι ίδιοι παραβιάζουν τις συνθήκες της Συμφωνίας. Ο κ. Πλακιωτάκης επανέλαβε ότι τα στελέχη του Λιμενικού «επιχειρούν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή». «Εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο παράγοντα για τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις», είπε για τους Τούρκους και εξήγησε πως σε πρώτη φάση, το σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, υπήρξε επικοινωνία με τα ελληνικά σκάφη και στη συνέχεια επέστρεψε στο Τσεσμέ.