Skip to main content

Plan B για εμβολιαστικό κέντρο στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ

Τα περίπτερα 13 και 15 που λειτούργησαν ως εμβολιαστικά κέντρα και η σύμβαση των οποίων έληξε, θα χρησιμοποιηθούν για την 85η ΔΕΘ.

Στο περίπτερο 5 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, δεν αποκλείεται να λειτουργήσει, από τα μέσα Αυγούστου και για όσο ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές, εμβολιαστικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου έληξε η σύμβαση που είχε ενεργοποιηθεί τον Φεβρουάριο, για τη λειτουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου στα περίπτερα 15 και 13 της ΔΕΘ.

Οι εν λόγω χώροι επιστρέφουν εντός Αυγούστου στην εταιρεία που ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ, της πρώτης Covid Free έκθεσης στην Ευρώπη, που θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αν ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo είναι έτοιμη να διασφαλίσει τη συνύπαρξή της 85ης ΔΕΘ, με το νέο εμβολιαστικό κέντρο εντός των χώρων της με προτεινόμενο, ως βέλτιστη λύση το περίπτερο 5, καθώς διαθέτει ξεχωριστή είσοδο επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια σύμβαση  που να σηματοδοτεί την έναρξη της λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου εντός της Έκθεσης.

Σημειώνεται πως οι τελευταίοι εμβολιασμοί, που αφορούσαν αποκλειστικά δεύτερες δόσεις, έγιναν την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο περίπτερο 13, ενώ το έτερο περίπτερο που είχε χρησιμοποιηθεί ως εμβολιαστικό κέντρο, το περίπτερο 15, είχε κλείσει νωρίτερα.

Το περίπτερο 13, όπου επρόκειτο να στεγαστεί η -ακυρωθείσα λόγω πανδημίας- συμμετοχή της Γαλλίας ως τιμώμενης χώρας στην 85η ΔΕΘ, αναμένεται να φιλοξενήσει τις περιφέρειες της Ελλάδας.