Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πλάσματα και μυστήρια του βυθού στο Mediterranean Cosmos

Τα μυστικά του βυθού και τα εντυπωσιακά πλάσματά του στην ιδιαίτερη έκθεση «Πλάσματα & Μυστήρια του Βυθού» στο Mediterranean Cosmos.

Η μοναδική έκθεση «Πλάσματα & Μυστήρια του Βυθού» περιμένει μικρούς και μεγάλους από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στο Mediterranean Cosmos για να γνωρίσουν τον αχαρτογράφητο κόσμο των ωκεανών και όλα τα εντυπωσιακά του πλάσματα!

Ο ανεξερεύνητος μπλε πλανήτης φιλοξενεί όντα, κάποια από τα οποία είναι επικίνδυνα, μερικά... υπερβολικά τεράστια και άλλα μυστηριώδη. Οι επισκέπτες θα έρθουν σε άμεση επαφή με τα μυστήρια της θάλασσας και θα δουν από κοντά μοναδικά εκθέματα, που φτάνουν ακόμα και τα πέντε μέτρα!

Μία από τις μεγαλύτερες συλλογές της Κεντρικής Ευρώπης έρχεται στο Mediterranean Cosmos παρουσιάζοντας στο κοινό σαγόνια και δόντια καρχαριών από όλο τον κόσμο, ακόμα και ενός προϊστορικού καρχαρία μεγαλόδοντα, ένα έκθεμα ηλικίας πολλών εκατομμυρίων ετών.

Έτσι, το Γιγάντιο Καλαμάρι ένα από τα μεγαλύτερα ζωντανά ασπόνδυλα στον πλανήτη μας, συναντά τον Καρχαρία-Τίγρη αλλά και η όμορφη των ωκεανών, η Βόρεια Μπελούγκα από τα κρύα νερά της Αρκτικής, θα βρεθεί μαζί με τη «Φάλαινα δολοφόνο».

Ενδιαφέρουσες αλλά και αστείες πληροφορίες περιμένουν μικρούς και μεγάλους που θα επισκεφτούν την έκθεση καθώς έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον τρόπο που συμπεριφέρονται και επικοινωνούν τα πλάσματα του βυθού, την αναπαραγωγή και ωρίμανσή τους, τις διατροφικές τους συνήθειες και τη σωματική τους διάπλαση.

Η έκθεση φιλοξενείται στους κοινόχρηστους χώρους του εμπορικού κέντρου και απευθύνεται σε επισκέπτες κάθε ηλικίας, που θέλουν να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα με εντυπωσιακά εκθέματα και να γνωρίσουν τα πιο ιδιαίτερα πλάσματα της θάλασσας.

Ο μοναδικός και μυστήριος κόσμος του βυθού σας περιμένει να τον ανακαλύψετε στο Mediterranean Cosmos!

Η έκθεση «Πλάσματα & Μυστήρια του Βυθού» είναι διαθέσιμη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του εμπορικού κέντρου: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-21:00 και Σάββατο 10:00-20:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τo mediterraneancosmos.gr.

Μπορείτε να βρείτε το Mediterranean Cosmos στο Facebook και στο Instagram.